EURO 2016. Decizia de ultimă oră luată de Anghel Iordănescu

Selecţionerul Anghel Iordănescu a decis ca fotbaliştii din lotul României, odată ajunşi în Franţa pentru EURO 2016, să fie invizibili pentru ziarişti şi suporteri, scrie marţi ziarul L'Equipe.

Trebuia să fii pe fază ca să-i vezi pe jucătorii români, adversari ai naționalei Franței în meciul de deschidere a EURO 2016 (vineri 10 iunie, pe Stade de France, de la ora 22,00), comentează L'Equipe. Trebuia să fii vigilent, să te uiți pe site-ul Federației Române, ca să afli că primul antrenament al "tricolorilor" e deschis pentru public. Duminică, 400 de oameni, dintre care 150 de suporteri români, au venit să asiste la antrenament.

De atunci, jucătorii n-au mai fost văzuți. Anghel Iordănescu îi ține lângă el, la cald, scrie prestigiosul cotidian francez. Jucătorii nu s-au plimbat decât în două locuri din Hexagon: stadionul din la-Chapelle-en-Serval, unde se antrenează cu porțile închise, și hotelul lor de lux, așezat în mijlocul pădurii, în parcul natural regional din departamentul Oise.

Pentru a-i alimenta pe cei circa 20 de ziariști români care acoperă evenimentul — dintre care unii, plecați din țară cu mașina, au avut nevoie de trei zile ca să ajungă — , Iordănescu a promis că zilnic va trimite presei două persoane.

Luni s-au prezentat Ovidiu Hoban, titular în linia de mijloc, și fundașul Vlad Chiricheș, noul căpitan al echipei. Ei au petrecut cam o jumătate de oră la fața locului, făcându-și datoria față de presă, apoi s-au întors în buncăr. Marți, jurnaliștii prezenți au fost mai puțin fericiți, mulțumindu-se cu Dumitru Moraru, antrenorul portarilor, și Ion Vlădoiu, responsabilul suporterilor...

Cel care a luat această decizie este însuși Iordănescu. În fiecare seară, după cină, selecționerul desemnează cele două persoane cărora le revine această sarcină.

"E complicat să lucrezi cu el. El e șeful. El le hotărăște pe toate. Toată lumea trebuie să facă așa cum vrea el", a spus un ziarist căruia L'Equipe nu-i dezvăluie numele.

Evident, cu un selecționer care este general al armatei române, toată lumea trebuie să asculte, încheie L'Equipe, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel