Euro 2012: Spania calcă în picioare Italia. Vezi ce recorduri a stabilit "Furia roja" - Galerie Foto

Spania a reuşit să bată orie record şi a învins Italia în finala Euro 2012 cu 4-0. "Furia roja" a păstrat tot ce este mai bun pentru ultimul meci. Spaniolii au fost acuzaţi că plictisesc din cauza posesiei prelungite, dar în finală au arătat o forţă debordantă. Cu această victorie spaniolii bat două recorduri noi recorduri greu de egalat: au cucerit trei trofee majore la rând şi au marcat cele mai multe goluri  într-o finală de Campionat European.

Meciul a început echilibrat, dar viteza spaniolilor a făcut dferenţa. O raid a lui Fabregas pe partea dreaptă, centrare şi piticul Silva înscrie cu capul. Italia a încercat să dea replica, dar nu a reuşit. Un nou contraactac fulgerător al Spaniei, pasă genială Xavi, preluare Jordi Alba şi s-a terminat. 2-0 pentru Spania, iar titlul european rămâne în vitrina de la Madrid.

Momentul decisiv al meciului a fost accidentarea lui brazilianului naturalizat, Thiago Motta. Prandelli făcuse toate schimbările, iar Italia a rămas în 10 oameni. Ceea ce a urmat a fost o execuţie cu 60.000 de oameni în tribună. Spania a dat drumul la tiki-taka, iar Torres şi Mata au înscris ultimele două goluri, stabilind scorul final de 4 la 0.

Spania a reuşit să bată orice record. Trei trofee majore consecutive: Euro 2012, Campionatul Mondial 2010 şi Euro 2012. Spania a reuşit să marcheze şi cele mai multe goluri într-o finală de Euro.

Pentru fotbalul spaniol a fost un an aproape perfect. Naţionala a câştigat Euro 2012, finala Europa League a fost spaniolă. Singurul regret este legat de Uefa Champions League, unde Real şi Barca au ieşit din semifinale. În campionat au fost bătute toate recordurile: număr de puncte, număr de goluri marcate şi un nou record al lui Messi ca număr de goluri marcate de un singur jucător. Europa este la picioarele Spaniei şi a filosofiei promovate de Barcelona. (Galerie foto: Reuters)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel