Eugen Tomac, verdict crunt pentru moțiunea de cenzură PNL

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a anunţat că parlamentarii formaţiunii pe care o conduce vor vota în favoarea moţiunii de cenzură depusă de PNL, însă spune că tentativa de trântire a Guvenrului Ponta nu va avea sorţi de izbândă.

"În prezent, în Mișcarea Populară sunt șase colegi parlamentari. (...) Deși PNL mimează actul de opoziție, pentru că un partid aflat în opoziție și care vrea să dărâme un guvern utilizează toate mijloacele democratice pe care le are la dispoziție, nu o face cu toată convingerea și, din păcate, această moțiune de cenzură nu va reuși. Acesta este punctul nostru de vedere. În mod sigur, parlamentarii Mișcării Populare vor vota pentru plecarea lui Victor Ponta de la Palatul Victoria", a declarat Tomac.

Acesta a subliniat că Ponta, care a fost trimis în judecată de DNA, "se ține de scaunul de premier", o astfel de situație fiind de nepermis într-un stat din Uniunea Europeană.

"De altfel, suntem singurul partid de opoziție care a ieșit în stradă imediat ce a fost pus sub urmărire penală premierul României. Nu discutăm despre persoane, discutăm despre importanța funcției. Într-un stat democratic, într-un stat din UE, (...) este de nepermis ca șeful Executivului să fie implicat într-un asemenea scandal și să se țină de scaunul de premier. Din acest punct de vedere, există toate elementele pentru care domnia sa trebuia să plece demult din funcție", a mai spus Eugen Tomac.

De asemenea, președintele PMP consideră că moțiunea putea fi "mult mai consistentă", având în vedere dificultățile cu care se confruntă România, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel