Eugen Tomac: Toate țintele Rusiei de până acum au dat greș. Putin a rămas în logica Războiului Rece

Foto: Facebook/Eugen Tomac
Foto: Facebook/Eugen Tomac

Vladimir Putin și-a ratat toate țintele în contextul războiului din Ucraina, declară la RFI eurodeputatul Eugen Tomac. Liderul PMP spune că președintele Rusiei a rămas în logica Războiului Rece.

Armata Ucrainei a reușit să câștige teren în fața soldaților ruși, care au fost împinși mai aproape de frontieră. Trupele ucrainene au ajuns la 50 de kilometri de granița cu Rusia, în regiunea Harkov.

Eugen Tomac a comentat situația din Ucraina, la RFI: ”Ceea ce părea imposibil se întâmplă și anume ca armata Ucrainei să poată pune în mare dificultate armata Federației Ruse. Observăm că înzestrarea armatei ucrainene de către partenerii Ucrainei în această luptă absurdă declanșată de către Putin dă roade. Acest lucru trebuie să ne pună și pe noi pe gânduri, pentru că avem obligația să înzestrăm armata română. Este clar că Rusia reprezintă un pericol pentru toată regiunea, nu doar pentru Ucraina”.

Eurodeputatul subliniază că președintele Rusiei și-a ratat toate obiectivele în războiul din Ucraina: ”Putin a rămas în logica Războiului Rece, este un om educat în timpul URSS în acest spirit al confruntării și nu a putut să-și depășească această condiție, motiv pentru care a și declanșat acest război absurd. De altfel, toată strategia lui Putin este una complet falimentară, pentru că în întreaga lui activitate la Kremlin și-a propus să oprească extinderea NATO. Rezultatul acestei invazii este că Finlanda și Suedia, două state care timp de un secol au ales neutralitatea, au decis acum să adere la NATO. Și-a propus să păstreze în zona sa de influență Ucraina, cu orice preț. Rezultatul acestui război este că Ucraina a devenit stat candidat la UE (...). Toate țintele pe care le-a avut Putin până acum au dat greș”.

Problemele lui Putin nu sunt doar pe câmpul de luptă

Eforturile Kremlinului de a crea o narațiune de propagandă strălucitoare despre războiul său din Ucraina par a fi în zadar pe măsură ce bloggeri populari loiali, think-tankers și chiar politicieni încep să pună întrebări incomode despre înfrângerea suferită în prima linie, potrivit Politico. Deocamdată, furia lor vizează exclusiv comandamentul militar superior al Rusiei, dar Putin trebuie totuși să procedeze cu prudență în fața acestei explozii neobișnuite de disidență. Dacă nu reacţionează la plângerile împotriva comandanţilor săi, presiunea politică ar putea creşte asupra regimului său autocratic.

Duminică, Ramzan Kadyrov, liderul neconformist și autoritar al Republicii Cecene a Rusiei, a acuzat comandamentul militar al Moscovei de ”greșeli” în regiunea Harkov, unde trupele ruse au fost retrase în grabă din orașele importante din punct de vedere strategic, Izyum și Kupiansk, un important nod feroviar din apropiere de granița cu Rusia. ”Dacă nu vor exista schimbări în strategia de desfășurare a operațiunii militare speciale azi sau mâine, va trebui să merg la conducerea ministerului Apărării, la conducerea țării pentru a explica situația reală de la fața locului”, a spus el într-o înregistrare, publicată pe canalul său Telegram.

Citeşte mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel