Eugen Tomac, președintele PMP, a transmis un mesaj cu privire la ziua de 23 August

Eugen Tomac, președintele PMP, a transmis un mesaj cu privire la ziua de 23 August.

„Pe 23 August 1939 a fost semnat Pactul Ribbentrop-Molotov prin care n#ziștii și comuniștii au hotărât împărțirea Europei. Acesta a fost primul pas spre începerea terorii.

Consecințele imediate sunt menționate în Rezoluția 2819/2019 a Parlamentului European: la 30 noiembrie 1939, Uniunea Sovietică comunistă a declanșat un război de agresiune împotriva Finlandei, în iunie 1940 a ocupat și anexat părți din România (teritorii care nu au fost niciodată returnate) a anexat, prin forță, republicile independente ale Lituaniei, Letoniei și Estoniei.

De aceea, oricine susține că România și R. Moldova nu trebuie să se unească înseamnă că sunt de acord cu ceea ce St#lin și H#tler au hotărât. Suntem același popor și avem dreptul să ne construim un destin comun în Uniunea Europeană”, a fost mesajul lui Eugen Tomac.

VEZI ȘI: Eugen Tomac, scrisoare către Borell, Înaltul Reprezentant pentru afaceri externe și politica de securitate al UE

”Stimate domnule Borrell,

Un război absurd amenință viețile a sute de milioane de cetățeni ai UE, iar instituțiile Uniunii Europene au obligația să acționeze, acum mai mult ca oricând, pentru a evita o catastrofă ce ne poate distruge viețile. Butonul roșu pe care îl folosește Rusia la Centrala de la Zaporojie ne arată în fiecare zi că devine tot mai mare amenințarea nucleară.

De aceea, vă cerem ca, împreună cu statele membre, să mobilizați mai energic întreaga comunitate internațională pentru a înțelege că războiul ruso-ucrainean nu mai este despre nedreptate și atacul unui stat care nu a provocat cu nimic, ci s-a transformat într-un război care amenință viețile a sute de milioane de europeni.Țările de pe flancul estic al Uniunii Europene sunt vizate direct, la fel ca Ucraina sau R. Moldova. Inclusiv cetățenii Federației Ruse vor avea de suferit dacă Moscova nu este constrânsă să înceteze de îndată acest război și să se retragă de la Centrală Nucleară ocupată în Zaporojie.

Aveți de gestionat una dintre cele mai grave crize de securitate din ultimii 80 ani și este esențial ca în următoarele ore și zile europenii să vadă demersuri consistente din partea diplomației pentru a evita o catastrofă.Ne-am convins de mult că pentru Putin, la fel ca și pentru predecesorul său Stalin, viața oamenilor nu valorează nimic. Este crucial să se facă tot ce este necesar pentru a opri aceasta amenințare ce poate avea consecințe apocaliptice.Cu respect”, a scris Eugen Tomac, deputat în Parlamentul European.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel