Eugen Tomac: O nouă campanie de dezinformarea a Rusiei a fost demascată

Eugen Tomac
Eugen Tomac

Dezinformarea omoară oameni și acest aspect îl putem constata cel mai bine acum, în pandemie, precizează europarlamentarul PMP, Eugen Tomac într-o postare pe Facebook.

"Compania Facebook tocmai a demonstrat cum Rusia a orchestrat o amplă campanie de dezinformare, prin discreditarea vaccinurilor AstraZeneca şi Pfizer/BioNTech, mergând până la absurditatea de a susține că dacă se vaccinează, oamenii “se pot transforma în cimpanzei”.

Totul funcționa ca o spălătorie, iar compania Fazze din Marea Britanie avea misiunea de a angaja influenceri în domeniul medical pentru a distribui anumite știri contra unor sume de bani. Rețeaua a fost demascată după ce mai mulți oameni de știință și voci credibile din domeniul sănătății din Franța și Germania au fost contactate pentru a discredita vaccinul Pfizer contra unor sume de bani.

La o verificare mai aprofundată s-a constatat că compania Fazze din Marea Britanie, care organiza campanii antivaccinare prin petiții și disemina pe scară largă articole destinate să ducă în eroare opinia publică, era de fapt un salon de înfrumusețare cu laser din Londra și că angajații erau din Rusia. De îndată ce au sesizat că sunt verificați, intr-o dimineața toți angajații acestui salon au dispărut.

Este regretabil că în România avem personal medical, jurnaliști și persoane cu expunere publică puternică care, fără să le ceară Rusia sau altcineva, diseminează informații eronate despre pandemie și vaccinuri. Pur și simplu este incredibilă aceasta campanie plină de neadevăruri, care poate avea un final fatal pentru unii cetățeni loviți de virusul Covid.

Dezinformarea omoară oameni și mai grav este că în spatele ei sunt actori statali cu resurse uriașe, iar lor li se raliază grupuri de cetățeni care devin agenți ai dezinformării și promovează conținut creat exact de laboratoarele cinice ale propagandei ruse" a scrie Eugen Tomac pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel