Eugen Tomac: Naţiunea română va fi din nou împreună. Că îi place sau nu lui Putin

Facebook Eugen Tomac
Facebook Eugen Tomac

Eugen Tomac, preşedintele PMP şi europarlamentar, a transmis noi săgeţi către Moscova din plenul Parlamentului European. 

"Uniți în Europa!

Am vorbit astăzi, în plenul Parlamentului European, despre Unire. Unirea R. Moldova cu România, care se va produce, inevitabil, în sânul familiei europene.

Medvedev, această figurină a lui Putin, cu ale lui amenințări, nu sperie pe nimeni. Ele trădează disperarea Moscovei atunci când constată că nu mai are control asupra regiunilor pe care obișnuia să le domine prin conducători pe post de marionete.

Este esențial să rămânem vigilenți și să combatem orice formă de amenințare și agresiune.Dar, mai presus de toate, trebuie să rămânem uniți și să susținem în continuare cu toată forța efortul R. Moldova de a se alătura familiei europene, asumându-și riscurile unei Rusii furioase care ar face orice să își păstreze controlul.

Națiunea română va fi din nou întreagă! Că-i place sau nu lui Putin", a scris Eugen Tomac pe Facebook. 

Aderarea R. Moldova la UE. Medvedev vorbește de "crearea unei noi Românii Mari": "Politicienii români joacă hore politice în jurul R. Moldova"

Vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev, consideră posibilă nu intrarea directă a Republicii Moldova în Uniunea Europeană, ci prin crearea "unei noi Românii Mari". 

"Republica Moldova s-a aşezat la coada lungă de la intrarea în UE, întinsă pe decenii. Drum bun! Doar că se vrea mai repede. De aceea mult mai de actualitate devine o altă modalitate de obţinere a calităţii de membru în UE: crearea unei noi Românii Mari", a scris politicianul astăzi pe reţeaua de socializare Telegram, răspunzând la întrebarea agenţiei Tass cât de repede va putea adera Republica Moldova la Uniunea Europeană, scrie Rador, citând tass.ru.

El a arătat că "politicienii români de multă vreme joacă hore politice în jurul Republicii Moldova". Medvedev a reamintit faptul că acum acest lucru se petrece în sensul direct al cuvântului.

"Deputaţii au încheiat prima şedinţă comună din istorie a parlamentelor Republicii Moldova şi României cu executarea unui dans în care s-au luat de mână. Arăta foarte amuzant", a remarcat Medvedev.

"Însă consecinţele pot fi ceva mai puţin comice", a conchis vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev.

Vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse a constatat că Occidentul încearcă pare-se legislativ să interzică Rusiei să considere poporul ucrainean ca fiind apropiat, provocând prin toate modalităţile aprofundarea coflictului, însă în ceea ce-i priveşte pe români şi moldoveni situaţia este alta. Oficialilor de la Bucureşti, întărâtaţi de 'integratorii' de la Bruxelles, nu le dă pace ideea recreării proiectului României Mari, îngropat de Armata Roşie în anii Marelui Război pentru Apărarea Patriei", a arătat Medvedev.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel