Eugen Tomac, declarat indezirabil în Rusia, mesaj pentru Traian Băsescu: Îi mulțumesc

Un deputat român, care figurează pe lista celor 89 de oficiali europeni declarați indezirabili în Rusia, îi transmite un mesaj de mulțumire fostului președinte Traian Băsescu.

"Şi atunci când am trimis milionul de cărţi în Republica Moldova, şi atunci când am reuşit mărirea numărului de burse pentru tinerii basarabeni, preşedintele Traian Băsescu a fost primul care m-a susţinut. Îi mulţumesc pentru sprijinul de atunci, la fel cum îi mulţumesc şi pentru susţinerea de acum, când proiectele în care am crezut împreună mă fac indezirabil în statul lui Putin.", a scris, joi, pe Facebook, liderul PMP, Eugen Tomac. 

Reacția președintelui PMP survine la o zi după ce Traian Băsescu a susținut că abordarea lui Eugen Tomac unionistă și de transfer a ceea ce este românesc în Republica Moldova trebuie să continue, precizând că el va fi solidar cu acesta.

Parlamentul European contraatacă după ce Rusia a publicat "lista neagră" cu oficialii europeni interziși la Kremlin

Am discutat situația proscrisului Eugen Tomac, proscris pe listele administrației de la Moscova. (...) Tomac a fost și consilierul meu pentru diaspora. Probabil cele un milion de cărți pe care Eugen Tomac le-a trimis în Republica Moldova au deranjat. Probabil insistența pentru a mări numărul de burse pentru tinerii din Republica Moldova la 5.500 de la 130 pe an a deranjat. Probabil punctele de vedere pro-unioniste ale lui Eugen Tomac de asemenea au deranjat. Eu voi fi solidar cu Eugen Tomac în toată perioada cât o să aibă restricții de a intra în Federația Rusă. Și astăzi am discutat că abordarea lui și unionistă și de transfer a ceea ce este românesc în Republica Moldova trebuie să continue, pentru că Eugen Tomac a obținut 85% din voturi în Republica Moldova. Deci, ar fi o eroare să nu continue să activeze la fel ca până acum în relația cu Republica Moldova, a afirmat, miercuri, fostul președinte Traian Băsescu.

Pe "lista neagră" a Rusiei, alături de Eugen Tomac figurează alți patru români: fostul ministru de Externe și ambasador desemnat pe lângă UNESCO, Adrian Cioroianu, fostul consilier prezidențial pentru Afaceri Strategice, Securitate și Politică Externă, Iulian Chifu, şeful Statului Major al Forţelor Navale, Tiberiu Liviu Chondon și directorul general adjunct al companiei de stat Transgaz, Gheorghe Hațegan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel