Eugen Tomac solicită ca Centrul de securitate cibernetică al UE, cu sediul la București, să devină operațional

Eugen Tomac, europarlamentar PMP, a avut o intervenție în Parlamentul European în ceea ce privește securitatea sistemelor informatice. Intervenția europarlamentarului român vine, după ce  Whatsapp, Facebook, Instagram și Messenger au căzut pentru ore bune în cursul zilei de luni.

"A fost suficient să dispară timp de câteva ore Whatsapp, Facebook, Instagram și Messenger pentru ca cei care utilizează aceste platforme să aibă sentimentul că lumea s-a oprit în loc. Suntem, vrem sau nu, dependenți, în măsură mai mare sau mai mică, de internet.

Tocmai de aceea, cred că Uniunea Europeană trebuie să acționeze mai hotărât pentru a spori securitatea internetului și a altor sisteme informatice esențiale. Pentru asta însă este obligatoriu ca Centrul de competențe în materie de securitate cibernetică al UE cu sediul la București să devină pe deplin operațional în cel mai scurt timp.

Am cerut Comisiei Europene acțiuni puternice imediate pentru a combate atacurile cibernetice, astfel încât grupurile de interese sau statele, care atacă sistemele noastre, să nu o mai poate face pe viitor.

Am intrat în era digitală și avem nevoie de mai multă siguranță. Avem nevoie de mecanisme prin care să fie combătute eficient atacurile cibernetice, fie că acestea urmăresc scopuri economice, financiare, sociale sau politice. Prețul schimbării implică și adaptarea la noi realități, dar și nevoia de a crea anticorpii necesari pentru a apăra democrația și demnitatea umană", a declarat Eugen Tomac.

Vezi și: Mark Zuckerberg își cere SCUZE pentru căderea rețelelor sociale. Câți BANI a pierdut

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel