Urmărește emisiunea live


Eugen Teodorovici, semnături de la oamenii de afaceri: Schimbare de abordare, cum e și în vestul Europei

Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici

Eugen Teodorovici nu va retrage din Parlament proiectul de lege privind închisoarea dacă nu plătești la timp contribuțiile reținute, însă ar vrea o dezbatere mai largă în zona economică. Ministrul de Finanțe a precizat că indicată ar fi o strângere de semnături de la oamenii de afaceri.

„De ce să le retrag? Ele rămân în Parlament în dezbatere, acea propunere de act normativ este o propunere pentru care este necesară o discuție, o dezbatere mai largă în zona economică și am toată convingerea că oamenii de afaceri vor veni clar cu sprijin pe această variantă pentru că această propunere trimisă vine din Parlament. Uitați-vă care este sensul și care este dorința de clarificare și anume protejarea atât a angajatului, a angajatorului și a bugetului de stat. Practic angajatorul nu mai este să spunem așa în cazul în care acest act se va aproba pentru sume. Știți foarte bine ANAF timp de doi ani de zile pentru sume derizorii, trimite, face practic dosarele respective, e faptă penală", a declarat Eugen Teodorovici, întrebat dacă ia în calcul retragerea proiectului din Parlament.

„Cred că și în România mediul economic are nevoie de o schimbare de abordare cum este și în vestul Europei astfel încât pentru anumite sume, pentru plafon, dacă ele sunt plătite, dovedite ca și plătite să nu se meargă mai departe pe abordarea penală”, a mai spus acesta.

Întrebat dacă strânge semnături în acest sens de la oamenii de afaceri, ministrul de Finanțe a răspuns: „Ar fi indicat".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel