Eugen Teodorovici: Se vor direcţiona 1,4 miliarde de lei pentru funcţionarea UAT-urilor

Alexandru Ichim / 10 sep 2019 / 16:26 Salveaza PDF Comentarii
Eugen Teodorovici
Descriere foto: Eugen Teodorovici

Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, a precizat astăzi că vor fi redirecționate 1,4 miliarde de lei pentru funcționarea unităților administrativ teritoriale. 

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat că în următoarea perioadă de timp unităţile administrativ teritoriale vor primi sumele necesare funcţionării, fondurile însumând 1,4 miliarde de lei.

Întrebat despre repartizarea banilor către autorităţile locale, Teodorovici a spus: "În următoarea perioadă, foarte scurtă, (...) vor fi mai multe acte normative, multe hotărâri de guvern prin care se vor direcţiona aceste fonduri pentru funcţionarea UAT-urilor. Sumele pe care noi le aveam la dispoziţie sunt de 1,4 miliarde de lei. Desigur, ceea ce au cerut dânşii s-a ridicat la un alt nivel, pentru că acolo au adăugat şi cheltuieli de dezvoltare şi cofinanţări şi toate nevoile pe care le au UAT-urile la nivel local. Legea ne obligă să asigurăm cheltuieli de funcţionare.

El a precizat că sumele care vor fi date vor acoperi "tot ce înseamnă funcţionarea UAT-urilor, de la cheltuieli sociale, peroane cu dizabilităţi, însoţitori, salarii".


Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26