Eugen Teodorovici: Rectificare bugetară la sfârșitul lunii. Concedieri, după analiza miniștrilor

Crişan Andreescu / 10 iul 2019 / 16:11 Salveaza PDF Comentarii
Teodorovici despre concedieri:  Fecare ministru trebuie să fie mai întâi ministru de finanțe
Descriere foto: Teodorovici despre concedieri: Fecare ministru trebuie să fie mai întâi ministru de finanțe

Ministrul Finanțelor a dezvăluit în cadrul dezbaterii organizate de DC Media Group "Health Romania: Totul despre radiografia sistemului de sănătate în 2019, etapele care vor preceda rectificarea bugetară de la sfârșitul acestei luni, dar și măsurile care ar putea duce la concedieri în sistemul bugetar.  

"Miercuri, 10 iulie, la Ministerul Finanțelor se va încheia  discuțiile cu ministerele, joi, va fi o discuție cu premierul Viorica Dăncilă pentru a prezenta primele rezultate, iar pe 31 iulie vom avea în Guvern o propunere de rectificare bugetară.

Ca principiu, este clar că tot ce înseamnă obligații legate de veniturle românilor, salarii și pensii, vor fi asigurate,  tot ce înseamnă facturi legate de investiții, la fel, iar diferența se la reloca între ministere.

Tot s-a vorbit de scăderi de cheltuieli. E abordarea corectă, e o abordare de bun simț pe care trebuie să o aibă orice demnitar, și mai ales un ministru de finanțe, să ceară ca banul public să fie cheltuit într-un mod justificat și pe acțiuni care   aduc o creștere în economie, nu pe activități care nu se justifică.

Referitor la concedierile de care s-a vorbit în ultima vreme, ministrul Finanțelor a declarat că: fiecare ministru trebuie să fie mai întâi ministru de finanțe, ca să vadă exact care este cea mai bună formulă de structură, o formulă de structură suplă, care să răspundă  nevoilor cetățenilor. Dacă în urma acestor decizii rezultă schimbări de structură ca aceasta să fie micșorată, înseamnă că abordarea este corectă", a declarat Eugen Teodorovicim iercuri la încheierea seminarului organizat de DC Media Group cu tema "Health Romania: Totul despre radiografia sistemului de sănătate în 2019

 

Vezi și: Eugen Teodorovici, adevărul despre împrumuturile contractate în acest an


Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26