Eugen Teodorovici, precizări de ultimă oră în scandalul momentului: NU ne-am întâlnit niciodată

Eugen Teodorovici, ministrul de Finanțe, a spus că imaginea României are de suferit, comentând, marți seară, scandalul momentului.

Prezent în platoul emisiunii România9, de la TVR1, Eugen Teodorovici a spus că "avem toate motivele să credem că astfel de practici există, din păcate".

Amintim că procurorul Mihaiela Moraru Iorga a făcut declarații cutremurătoare duminica seara, la Sinteza Zilei. Iorga susține că procurorul șef DNA, Laura Codruța Kovesi, a chemat-o în timpul crizei politice din vara anului trecut și i-a cerut să redeschidă un dosar în care figura numele unui fost ministru PSD. Acesta ar fi putut ajunge premier, moment în care ar fi numit-o pe Dana Gîrbovan în funcția de ministru al Justiției, credea Kovesi, ceea ce ar fi fost "foarte rău pentru DNA". Potrivit unor surse DCNews, ministrul a cărui ascensiune se dorea a fi blocată ar fi Eugen Teodorovici.

Întrebat, la TVR1, dacă a purtat discuții cu Gîrbovan, a oferit următorul răspuns. "Pe doamna Gîrbovan nu o cunosc, nu ne-am întâlnit niciodată. Am văzut-o doar în spațiul public, pe media, și am admirat-o pentru pozițiile sale, în rest absolut nimic altceva".

"Doamna care a făcut aceste informații ar trebui ca, în mod oficial, să depună o plângere, să aducă dovezi în acest sens, pentru ca cei care pot să ia o decizie, să aibă pe ce bază să o ia", a declarat ministrul.

Costuri nejustificate

"Legea e clară pentru toți și aplicabilă. (...) Privatul el decide cât dă, cum dă", a declarat ministrul Teodorovici.

"A fost o măsură care a stimulat (n.r. referindu-se la angajații IT). Și pentru medici există un pachet întreg vizazi de salarizare", a explicat acesta. 

"Nicio categorie nu va avea de suferit din punct de vedere financiar. Orice problemă are o soluție", susține Eugen Teodorovici, punctând că trebuie să fie o lege clară pentru toți și să nu se facă diferențieri.

"Avem multe costuri în economie nejustificate. (...) Vor fi acțiuni de simplificare", a explicat ministrul, care a mai spus că trebuie să purtăm de grijă banului public. 

Impozitarea Bisericii

"Nu este vorba de impozitarea Bisericii, activităților comerciale. Din punctul meu de vedere, este un stâlp de care ne-am agățat cu toții. Are un rol foarte important. (...) Sunt convins că, în următoarea etapă, vom avea o discuție. Orice afacere comercială trebuie să aibă același regim, indiferent de cine o practică", a spus Eugen Teodorovici.

[citeste si]  

Cu privire la fondul suveran de dezvoltare, a spus că "săptămâna viitoare o să vedeți forma finală".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel