Eugen Teodorovici, mesaj pentru Cîţu la predarea mandatului: Asta era politica corectă. Semnal de alarmă privind ratingul

Eugen Teodorovici FOTO AGERPRES
Eugen Teodorovici FOTO AGERPRES

Eugen Teodorovici a amintit ce i-a transmis ministrului de finanţe la predarea mandatului legat de deficitul bugetar şi a menţionat că varianta sa era cea corectă pentru ca România să nu aibă de suferit. 

"Eu i-am spus atunci, la predarea mandatului, să facă o rectificare bugetară, să dea bani unde consideră că trebuie dat, dar să nu iasă din marja de deficit de 3 la sută. Asta era politica corectă privind finanţele. Ai fi nebun să crezi că eu, ministru de finanţe în Guvernul PSD, aş fi proiectat bugetul pe un deficit mai mare de 3 la sută", a declarat Eugen Teodorovici la Antena 3. 

Semnal de alarmă lansat de Teodorovici

"Vă spun acum, clar, că în primăvară o să ne scadă ratingul de ţară. Şi asta ne va afecta pe toţi, din păcate. Dacă noi ne-am asumat acum 4,3 la sută deficit, pe anii viitori iarăşi deficite mari, ratingul o să scadă. Toate agenţiile de rating ne vor acorda acest rating negativ, firmele se vor împrumuta la dobânzi mai mari, investiţiile vor scădea, iar per ansamblu imaginea noastră va fi una proastă", a mai spus Teodorovici. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel