Eugen Teodorovici, declarații de ultimă oră: Iohannis să facă plata

Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici

Eugen Teodorovici a făcut, vineri, 6 iulie, declarații de ultimă oră care îl privesc pe președintele Klaus Iohannis.

Fiscul a început deja procedura de recuperare a sumelor încasate din chirii de către preşedintele Klaus Iohannis, a anunţat joi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici. Acesta a spus că a cerut şefului Fiscului să-i prezinte situaţia în acest caz. "Chiar acum două zile am cerut să-mi prezinte o astfel de situaţie. Este obligaţia lui Ionuţ Mişa de a face imediat demersul legal pentru a recupera aceste sume, că este de la Iohannis, că este de la o persoană fizică sau juridică. Este obligat să o facă. (...) Acţiunea a început deja", declarase Teodorovici la Antena 3.

Joi, a revenit cu noi explicații în cadrul unei conferințe de presă. "Statul trebuie să-și recupereze sumele aferente acelei perioade. Astăzi, statul nu este încă proprietar al acelui imobil, cu toate că a existat o hotărâre a instanței care a spus foarte clar că a anulat modul în care s-a făcut transferul acelui imobil către familia Iohannis. Și atunci asta înseamnă că se poartă discuția cine este proprietarul acelui imobil din strada Bălcescu. Fie statul român, fie o altă persoană care a depus în instanță o astfel de acțiune, revendicând o parte a acelui imobil, deci discuția se poartă între cine este proprietar. Sigur familia Iohannis nu mai are niciun fel de drept asupra acelui imobil", a zis ministrul joi.

"Să facă plata"

"E clar că suma preluată pe acea perioadă, 2001-2015, ca și chirie trebuie să fie returnată statului român. Și ar fi corect, legal și moral din partea domnului președinte să facă plată acelei sume imediat către statul român", a declarat Eugen Teodorovici.

"Oricum, suma aceea trebuie dată statului român, aici nu este niciun fel de dubiu. Ar trebui să fie un exemplu pentru toți românii, domnul președinte să facă plata imediat către statului român", a adăugat ministrul Finanțelor.

"Când tu știi că trebuie să dai suma, fii model și plătește statului român. Trebuie să fie un model pentru noi toți. Ar fi bine să fie o pildă de urmat. Eu asta aș face. Fiecare zi de întârziere va atrage și dobânzi", a mai spus ministrul Teodorovici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel