Eugen Teodorovici - Dan Barna, înțelegere în direct la TV

Senatorul PSD Eugen Teodorovi, fost ministru al Fondurilor Europene în Guvernul Ponta, a făcut o înțelegere, marți seară, în timpul unei emisiuni TV, cu deputatul USR Dan Barna, fost secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene în timpul Guvernului Cioloș, tema fiind cifrele corecte legate de absorbția fondurilor europene.

Totul a plecat de la momentul în care, în dezbaterea de luni seară de la TVR 1, ”România 9”, moderată de Ionuț Cristache, Radu Soviani a spus că absorbția de fonduri europene, luate pe ambele exerciții bugetare, în 2015 a fost de 2,4% din PIB, în timp ce în 2016 a fost 0,8% din PIB. 

”Absorbția din 2016 a fost mizerabilă față de ceea ce s-a întâmplat în 2015 și față de propriile așteptări ale lui Cioloș”, a spus jurnalistul Radu Soviani.

Dan Barna nu a fost însă de acord cu jurnalistul, subliniind faptul că în 2016 în România au intrat peste 4 miliarde de euro din vechiul interval de finanțare, afirmație care l-a surprins pe Radu Soviani.

”Absorbția este un proces continuu. Din vechiul interval de finanțare, datorită eforturilor tuturor guvernelor de până atunci, în 2016 aste e suma care a intrat fizic în România”, a mai spus Barna. 

”Dar nu au intrat 4 miliarde de euro”, a replicat Radu Soviani.

În schimb, Eugen Teodorovici a promis că va aduce o situație pe ani, ”ca să terminăm și cu discuția asta cine a adus, ce a adus”. Mai mult chiar, fostul ministru al Fondurilor Europene a ridicat miza unei dezbateri viitoare pe acest subiect: ”Venim toți pregătiți în emisiune și care spune un neadevăr, pleacă din Parlament. Pleacă prin demisie din Parlament cel care spune un singur neadevăr?”, a propus Teodorovici.

”Total de acord”, a spus Barna. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel