Eugen Teodorovici anunță un proiect de reformă a sistemului vamal: Facem cu orice chip!

Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici

Ministrul Eugen Teodorovici a anunțat că, în cursul săptămânii viitoare, va veni cu un proiect de lege legat de reformarea sistemului vamal, astfel încât Direcția Generală a Vămilor să fie separată de ANAF și să intre sub autoritatea directă a ministrului de Finanțe.

„Nimeni nu spune că dețin soluția magică, dar este important să faci un lucru. Vreau să facem reforma cu orice chip. Săptămâna viitoare, veți avea actul normativ care propune scoaterea vămii din ANAF și înființarea unei autorități independente sub autoritatea ministrului de Finanțe, o structură modernă, la nivel european", a declarat Eugen Teodorovici, sâmbătă, la Antena 3.

Ministrul Teodorovici mai spune că vor exista două acte normative: unul de scoatere a vămii din subordinea ANAF și un altul care să prevadă ce se întâmplă cu funcționarea ANAF în continuare, după această modificare.  

„Întreg personalul trebuie să fie testat pe criterii profesionale. Referitor la cei doi președinți care au admis ca vama și ANAF să funcționeze pe alte principii decât cele normale și europene sunt cei care au creat acest haos în sistem. Penultimul președinte, care a avut toate sumele la dispoziție, dar dorința a fost în altă direcție, cumpărarea de scannere și multe altele. Sper și sunt convins că noua conducere ANAF și Vămi vor utiliza toate fondurile puse la dispoziție și vor profita ca ministrul de Finanțe nu impune altă linie decat cea legală și morală", a declarat acesta la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel