Teodorovici după ce Cîțu a refuzat dezbaterea: Act de dispreț

Președintele executiv al PSD, Eugen Teodorovici, l-a provocat ieri pe ministrul Finanțelor Publice, Florin Vasile Cîțu, la o dezbatere. Astăzi, 15 noiembrie, la ora 12.00, l-a așteptat pe acesta în Aula Magna, din cadrul Academiei de Studii Economice din București. Florin Cîțu a refuzat dezbaterea. 

Eugen Teodorovici a reacționat în direct la România TV după ce Florin Cîțu, actualul ministru al Finanțelor, a refuzat o dezbatere cu acesta. 

”Am văzut cu toții fel de fel de acuze fără niciun fel de argument. Am crezut că o astfel de dezbatere publică ar face bine unor astfel de declarații false. Este încă o dată un act de dispreț. Nu față de mine personal. Dânsul este ministrul de Finanțe în funcție și poate să aibă o discuție cu mine pentru că am activat totuși destul de mult la acest minister. Din păcate, întregul Guvern Orban, mai ales Klaus Iohannis, refuză orice fel de dezbatere, orice fel de întâlnire de teama probabilă de a nu-i fi afectată campania prezidențială a domnului Iohannis. Mă gândesc că domnul Cîțu lucrează până luni și ne prezintă în mod public un subiect foarte interesant și anume situația caselor lui Iohannis. Dânsul nu poate fi acuzat de subiectivism și ne poate prezenta situația la zi. Câte case, care este suma pe care statul trebuie să o recupereze, care sunt etapele? Ar fi foarte important pentru noi, dacă nu există nimic de ascuns. Și ar fi foarte important dacă l-ar suna pe domnul Klaus Iohannis să îl întrebe dacă este ceva de ascuns și dacă nu, să facă public această situație”, a precizat Eugen teodorovici la România TV. 

Întrebat dacă a fost vreodată chemat la Cotroceni la consultări, fostul ministru al Finanțelor a răspuns: 

”Eu nu am fost chemat vreodată la Cotroceni. Cu toate că am făcut de foarte multe ori solicitări în acest sens, dar niciodată nu au fost acceptate din partea domnului Iohannis. Acum înțeleg că a fost în permanență o teamă de a discuta despre teme reale, de a apărea în spațiul public”, a mai spus Teodorovici. 

Amenințat cu cătușele

După ce fosta guvernare ar fi fost amenințată cu ”cătușele”, Eugen Teodorovici a susținut că un asemenea subiect nu ar trebui să fie tratat de un ministru de Finanțe, el având alte atribuții. 

”Un ministru de Finanțe are alte atribuții, conform legii. Nu îmi este teamă de nimic pentru că tot ceea ce am făcut este corect, legal și moral. Un ministru de Finanțe trebuie să fie o persoană responsabilă și atentă la ceea ce spune pentru că întreaga economie, toți investitorii din țară și din afară urmăresc declarațiile ministrului de Finanțe. Din păcate domnul ministru a dat o nouă probă că nu înțelege încă ce înseamnă acest statut de ministru de Finanțe”, a completat Teodorovici. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel