Etnobotanice. Dan Barna, reacţie după propunerea Laviniei Cosma

Dan Barna a făcut câteva precizări referitoare la proiectul Laviniei Cosma, cel care reglementează produsele etnobotanice. 

"Am primit multe mesaje legate de proiectul colegei noastre, deputata Lavinia Cosma care reglementează produsele etnobotanice. Era probabil nevoie de o prezentare mai largă a inițiativei.

Poziția mea personală exprimată în mai multe rânduri dar și poziția USR este că accentul trebuie pus pe combaterea traficului de droguri de mare risc, pe informare și pe sprijin pentru cei dependenți. În niciun caz, criminalizarea consumului nu este o soluție la problema consumului de droguri.

Bunele practici ale unor state cu reglementări moderne în abordarea fenomenului precum Canada sau California sau state europene trebuie să constituie baza de plecare pentru definirea cadrului adecvat.

Criminalizarea consumului de droguri nu face decât să vulnerabilizeze suplimentar pe cei aflați în situații de dependență.

USR va susține un proiect de lege prin care să fie mai clară diferența dintre traficul și consumul de droguri și să se elimine pedepsele penale pentru consumul propriu.

Pe viitor, voi discuta cu liderul de grup de la Camera Deputaților să stabilim o procedură mai bună pentru discutarea proiectelor de lege propuse de USR și ele să fie precedate de dezbateri deschise cu societatea.

USR continuă să fie partidul care aduce temele importante ale societății în dezbatere publică și în Parlament", este mesajul postat de Dan Barna.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel