Etiopia. Medicii, descoperire bizară în stomacul unui pacient

Medici
Medici

Medicii etiopieni care operau un pacient bolnav mintal ce acuza probleme abdominale au descoperit cu surprindere 120 de unghii, două ace şi mai multe cioburi în stomacul acestuia, relatează luni DPA citând media locale. 

Nu se cunoaşte cu exactitate dacă pacientul, în vârstă de 33 de ani, ingerase obiectele în mod voluntar sau dacă fusese victima unui abuz, a declarat medicul său care a adăugat că bărbatul se recuperează după intervenţia chirurgicală care a durat două ore şi jumătate. Una dintre rudele bărbatului a povestit pentru agenţia etiopiană Fana Broadcasting Corporate (FBC) că acesta suferă de zece ani de probleme mintale. El a încetat tratamentul şi a fost dus la o biserică pentru a primi îngrijire spirituală cu ajutorul 'apei sfinţite', a declarat ruda pacientului, citată de Fana. Bărbatul a fost recent internat la spitalul general St Paul din Addis Ababa ca urmare a unei inflamaţii la nivelul stomacului. Atunci a fost făcută descoperirea bizară, a declarat chirurgul dr. Dawit Teare.

Ce cred etiopienii

Unii locuitori din Etiopia - unde biserica ortodoxă are numeroşi adepţi - cred că afecţiunile mintale semnalează că persoana afectată este posedată de spirite malefice. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a remarcat 'calitatea slabă a serviciilor (medicale) oferite pentru afecţiunile mintale, neurologice şi dependenţa de substanţe' din Etiopia, notează DPA. Persoanele care suferă de afecţiuni mintale sunt deseori cele mai marginalizate şi sunt afectate de stigmatizare şi discriminare', a subliniat OMS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel