Ultimul an în care poți cumpăra aer condiționat ieftin. Directivă UE

Anul acesta este ultimul în care toți cei care doresc să achiziționeze un aparat de aer condiționat mai ieftin o pot face. Din anul 2014, aparatele de aer condiționat de tip on/off vor fi interzise.

De la 1 ianuarie 2013 a intrat în vigoare Regulamentul UE 206/2012 de punere în aplicare a Directivei ErP 2009/125 CE referitoare la aparatele de aer condiționat cu o capacitate de până la 12 KW. Scopul este acela de a promova un nou concept de „produs ecologic” printr-un consum minim de energie electrică și, astfel, o reducere cu 20% a emisiilor de CO2.

De la începutul anului 2013, tuturor sistemelor de aer condiționat de până la 12 KW le-a fost aplicată o noua etichetă energetică. Produsele care nu îndeplinesc cerințele vor fi interzise de la comercializare pe piața Uniunii Europene. La fel se va întâmpla şi cu aparatele de aer condiţionat pentru utilizatorii casnici, scrie capital.ro.

În prezent, pe piață există două mari categorii de aparate, cu compresor de tip ON/OFF (pornit/oprit), care au prețuri mai mici sau cu compresor inverter, care au prețuri mai mari. Din 2014 aparatele cu compresor de tip ON/OFF (pornit/oprit) vor fi interzise total la comercializare, iar anul acesta se acceptă finalizarea stocurilor existente, fiind ilegal să se mai importe altele.

În prezent, aparatele cu invertere au prețuri destul de piperate. Astfel, cei care nu dispun de un buget mare se orientează către model cu compresor on/off.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel