EXCLUSIV  Este posibilă reîmbolnăvirea cu coronavirus? Prof.Dr. Simona Ruță: Este o direcție de cercetare

Specialiștii în domeniul sănătății analizează posibilitățile ca o persoană infectată și vindecată de noul coronavirus ar putea fi reîmbolnăvită. 

Prof dr. Simona Ruță, specialist virusologie, prorector pe probleme de cercetare științifică, a vorbit în exclusivitate la DC News, în cadrul Dezbaterii online "Universitatea de Medicină Carol Davila, în prima linie a luptei cu COVID-19" despre noul coronavirus. 

Întrebată de jurnalistul Val Vâlcu despre posbilitatea de reîmbolnăvire a celor care au fost deja infectați și vindecați cu COVID-19, specialistul a precizat: 

”Din ce știm, derivat din alte virusuri respiratorii, recăderile nu sunt probabile. Nu este probabil că virusurile acestea vor face infecții cronice prin care virusul să se reactiveze și este puțin probabil că nu vom dezvolta o imunitate, protectori. Întrebarea este cât o să dureze această imunitate? Pentru alte coronavirusuri răspunsul imun este tranzitoriu. Este o direcție de cercetare pe care și noi o avem în vedere”, a precizat prof dr. Simona Ruță, în exclusivitate la DC News

VEZI MAI MULTE ÎN VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel