Mâncărurile de vară care îți pot sabota dieta. De ce să te ferești

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Anna Pyshniuk)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Anna Pyshniuk)

Vara aduce cu sine vacanțe, relaxare lângă piscină și o gamă grozavă de feluri de mâncare pe care o poți savura.

Oricine iubește gustul sezonier are o mulțime de mese pe care vrea să le guste, dar asta nu înseamnă că nutriționistul este de acord cu toate aceste alegerile pe care le faci. 

În timp ce aceste feluri fac ca vara să se simtă atât de special, obiectivele tale de scădere în greutate pot avea de suferit cu ușurință.

Identificând alimentele de vară care pot dăuna cel mai mult dietei tale, poți să fii cu un pas înaintea aportului de kilograme și să te asiguri că te vei alege cu o talie mai subțire. Publicația Eat This, a consultat câțiva experți pentru a afla exact la ce mâncăruri trebuie să fii atent la următorul tău grătar pentru a te asigura că respecți dieta.

Prumbul copt sau pe grătar

S-ar putea să nu te aștepți niciodată că porumbul să-ți afecteze prea mult silueta. La urma urmei, porumbul este doar o legumă, iar pe hârtie, nu ar trebui să-ți destabilizaze prea tare regimul. Din păcate, oricui îi place să-și încarce porumbul cu unt sau alte toppinguri ar putea să-și schimbe părerea.

„De multe ori, aceste adăugări contribuie cu calorii inutile”, explică Lisa Young, autoarea cărții Finally Full, Finally Slim. „Porumbul este sănătos, dar adăugarea de prea mult unt poate contribui la creșterea în greutate.”

Asigurați-vă că evitați să ungeți acest produs cu unt pentru a împiedica această garnitură clasică să nu adauge prea multe calorii în planul dvs. zilnic de alimentație.


Înghețata

Când temperaturile încep să crească vertiginos, orice fel de deliciu rece ajunge să sune delicios, iar nimic nu poate părea mai bun decât o înghețată cu aroma ta preferată.

„Acestea pot împacheta 150-300 de calorii în cupe de jumătate de cană și nu te satură cu adevărat”, spune nutriționista Dana Ellis Hunnes, pentru sursa citată.

A ști ce tipuri de înghețată oferă mai puține calorii poate face o mare diferență atunci când apare o poftă de ceva rece. Pentru asta citeste cu atenție etichetele. Vei fi surprins să afli că există și sortimente cu 0 calorii.

Friptură

În timp ce porțiile mici de carne roșie slabă pot face parte dintr-o dietă sănătoasă, porțiile masive pot adăuga cu ușurință niște grăsimi saturate inutile în dieta ta, iar anumite feluri de proteine ​​dăunează mai mult decât altele.

„Petrecerile la grătar sunt o obișnuință vara”, a spus medicul Bill Bradley, pentru sursa citată. „Deși în timpul verii este o activitate distractivă de făcut cu familia și prietenii, ar putea adăuga la creșterea în greutate.”.

Dacă ideea de a-ți o vară fără fripturi la grătar pare prea greu de suportat, asigură-te că optezi pentru bucăți mai mici de carne pentru a reduce impactul pe care acest aliment îl are asupra obiectivelor tale de slăbire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel