Erdogan a anunțat posibila vizită a lui Putin în Turcia. "Primul pas va fi făcut la centrala nucleară Akkuyu"

Erdogan a anunțat posibila vizită a lui Putin în Turcia  / Foto: Kremlin
Erdogan a anunțat posibila vizită a lui Putin în Turcia / Foto: Kremlin

Erdogan a anunțat că Vladimir Putin ar putea merge în Turcia.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunțat posibila participare a președintelui rus Vladimir Putin la ceremonia de încărcare a combustibilului nuclear de la centrala nucleară turcă Akkuyu pe 27 aprilie, transmite agenția Anadolu, potrivit Interfax.

"Primul pas va fi făcut la centrala nucleară Akkuyu pe 27 aprilie, președintele rus Vladimir Putin posibil participând sau conectându-se printr-un sistem online", a spus Erdogan.

Anterior, a fost raportat că Rosatom, o corporație de stat din Rusia, intenționează să furnizeze în această primăvară combustibil pentru centrala nucleară Akkuyu aflată în construcție în Turcia. Ulterior s-a aflat că acest combustibil nuclear va fi încărcat în stație pe 27 aprilie.

Rosatom construiește centrala nucleară Akkuyu în Turcia conform schemei BOO, când partea rusă acționează ca proprietar al unei centrale nucleare străine. Companiile Rosatom dețin acum aproape 100% din capitalul Akkuyu Nuclear.

Erdogan și Putin au discutat la telefon despre Ucraina

Președinții Rusiei și Turciei Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdogan au discutat telefonic despre criza ucraineană, acum câteva zile, a informat sâmbătă agenția de presă Analolu.

"Erdogan și Putin, într-o conversație telefonică, au discutat modalități de aprofundare a cooperării și procesele legate de criza ruso-ucraineană", se arată în raport.

Totodată, președintele rus Vladimir Putin, în timpul conversației telefonice cu liderul turc Recep Tayyip Erdogan, a discutat despre problema siriană. Potrivit unui raport publicat de Kremlin, conversația "a subliniat importanța continuării procesului de normalizare a relațiilor turco-siriene".

"Președintele Turciei a remarcat în mod special în acest sens rolul constructiv de mediere al Rusiei", se arată în serviciul de presă al președintelui Federației Ruse.

În plus, Erdogan ar fi vorbit și despre despre inițiativa pentru cereale din Marea Neagră. Conversația anterioară dintre președinții Turciei și Rusiei a avut loc pe 26 februarie, când liderii au discutat despre inițiativa cerealelor, situația din Ucraina și cooperarea în sectorul energetic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel