Șerban Nicolae, replici dure cu Augustin Lazăr. ”Mă disprețuiți”/”Nu mă simt timorat”

Șerban Nicolae
Șerban Nicolae

Șerban Nicolae i-a reproșat lui Augustin Lazăr, în cadrul dezbaterilor pe buget, că ar fi cerut monitorizarea politicienilor prin MCV. 

În cadrul dezbaterilor din Comisiile Juridice din Parlament, Şerban Nicolae a făcut câteva observaţii cu privire la o eventuală reorganizare a unor unităţi de parchet. 

”Mi-a plăcut iniţiativa procurorului general de a retrage delegările pentru doi procurori aflaţi în posturile de secretari de stat şi vreau să vă încurajez să întoarcem toţi procurorii în organele de anchetă la dispoziţia Ministerului Public şi să limităm detaşările la CSM şi INM. Bănuiesc că, în asemenea condiţii, preocuparea pentru modificări legislative, inexistente între atribuţiile Ministerului Public, să scadă, şi preocuparea pentru aplicarea legilor, aşa cum le dă Parlamentul, să crească. Domnule procuror general, am fost foarte deranjat de faptul că dumneavoastră aţi făcut o declaraţie că MCV ar trebuie să monitorizeze politicienii. Vreau să vă spun că sunteţi în post prin voinţa a două persoane: ministrul Justiţiei, Raluca Prună, şi preşedintele Iohannis. Toţi cei pe care îi vedeţi aici au ajuns în aceste funcţii ca urmare a votului a zeci de mii de cetăţeni şi mi se pare nefiresc să faceţi asemenea aprecieri. (...) Nu sunt impresionat că a apărut pe surse ştirea că urmează să am dosar la DNA cu o eventuală favorizare a făptuitorului. (...) Poate persoana mea vă este profund antipatică, poate aveţi o părere foarte proastă despre mine, poate mă dispreţuiţi. Dar în spatele meu, ca şi în spatele colegilor mei, se află zeci de mii de cetăţeni”, a declarat Şerban Nicolae, potrivit Agerpres. 

Predoiu: Ce vreți să faceți?

”Este inadmisibil modul în care încercaţi să timoraţi aici reprezentanţii Justiţiei. Toate propunerile dumneavoastră tehnice sunt nişte aiureli. Ce vreţi să faceţi? Să destructuraţi DIICOT-ul, DNA-ul? Cât priveşte celelalte alegaţii, că aveţi în spate cetăţeni şi procurorul general nu, asta este o teză falsă. Unii dintre dumneavoastră aveţi cetăţeni în spate pentru că i-aţi minţit cu programul electoral”, a spus Predoiu. 

Sediu nou pentru DIICOT

Augustin Lazăr i-a replicat: ”Nu m-am simţit deloc timorat, mă simt foarte onorat să fiu în faţa dumneavoastră pentru a susţine bugetul Ministerului Public. M-am simţit chiar măgulit de atâta atenţie care mi s-a acordat şi este totul în regulă. Ministerul Public poate funcţiona în condiţii bune şi foarte bune cu resursele bugetare pe care le are. Bugetul acestui an este ceva mai mare decât anul trecut, pentru că avem resurse în vederea cumpărării unui sediu nou pentru DIICOT. Nu avem nevoie de niciun fel de resurse suplimentare. Ministerul Public este o instituţie a statului de drept care funcţionează fără influenţă şi orice insinuări s-ar da în spaţiul public, eu pot să înţeleg dezbaterea publică existentă, doresc să vă asigur că noi ne facem datoria aşa cum trebuie”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel