Șerban Nicolae-Gorghiu, schimb DUR de replici. Insultele şi jignirile în Parlament

Șerban Nicolae
Șerban Nicolae

Senatorul PNL Alina Gorghiu şi senatorul PSD Şerban Nicolae au avut un schimb de replici foarte dur în şedinţa Comisiilor juridice şi cea pentru constituţionalitate, subiectul de la care a pornit discuţia în contradictoriu fiind scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis referitoare la declanşarea referendumului. 

Deputatul PNL Gabriel Andronache a solicitat la începutul şedinţei Comisiilor juridice în care urma să se dea avizele pe bugete suplimentarea ordinii de zi cu scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis privind declanşarea procedurii referendumului.

'Avem o rugăminte din partea grupurilor PNL, aceea de a suplimenta ordinea de zi în sensul introducerii pe ordinea de zi a scrisorii preşedintelui Iohannis, astfel încât să putem dezbate această scrisoare şi să emitem un punct de vedere, un raport, cum am fost sesizaţi de Birourile permanente reunite pentru ca plenul, săptămâna viitoare, să ia în discuţie şi să emită punctul de vedere pentru ca procedura referendumului să poată fi declanşată', a spus Andronache.

Preşedintele Comisiei juridice de la Senat, Şerban Nicolae, i-a replicat că acest punct nu poate fi discutat pentru că este o şedinţă a trei comisii, cele juridice şi cea pentru constituţionalitate, în timp ce scrisoarea preşedintelui trebuie dezbătută numai în Comisiile juridice. 'Vă aduc la cunoştinţă faptul că dvs. ştiaţi programarea încă de când s-a făcut la BPR, inclusiv cu privire la scrisoarea preşedintelui în legătură cu consultarea Parlamentului în vederea declanşării consultării populare prin referendum.Mă surprinde faptul că peste noapte, aşa, oarecum ocult, aţi venit cu această propunere pe care puteaţi să o supuneţi unei discuţii în BPR. Totuşi, de bună credinţă fiind, vă atrag atenţia însă că BPR au sesizat Comisiile juridice de la Senat şi Cameră cu această chestiune, noi fiind în prezent în trei comisii aici şi atunci discuţia asta o putem avea numai după ce terminăm şedinţa cu avizarea bugetului. Nu avem cum să suplimentăm ordinea de zi a trei comisii cu o problemă care priveşte două comisii', a arătat Nicolae, scrie Agerpres.

Schimb de replici Șerban Nicolae - Alina Gorghiu

Senatorul PNL Alina Gorghiu a intervenit în discuţie spunând că Şerban Nicolae îi ceartă pe reprezentanţii PNL. 'Ne cam certaţi, domnul preşedinte, şi nu ştiu de ce v-aţi trezit aşa prost de dimineaţă. Vreţi să discutăm asta la sfârşitul şedinţei, nicio problemă. Spuneţi că nu doriţi să discutăm, dar la noi solicitarea asta nu dezincriminează pe nimeni, nu spală pe niciun preşedinte de partid, nici de ţară. Dacă aveţi generozitatea să spuneţi că o discutăm la sfârşit procedura asta se încheie şi cred că e de bun simţ să vreţi şi dvs. să o discutăm, că avem un termen regulamentar în interiorul căruia va trebui discutată, asta că ne place, că nu ne place. Asta e viaţa', a spus Gorghiu. '

Respectuos v-aş atrage atenţia că neavând de unde să ştiţi cum m-am trezit eu azi- dimineaţă, din raţiuni care ţin de binele meu personal, nu aveţi cum să aflaţi în ce stadiu mă trezesc eu dimineaţa. Nu aş vrea să mai faceţi aprecieri personale, v-aş ruga, declaraţiile politice, la altă sesiune', a replicat Nicolae.

"Dar bun-simţ puteţi să aveţi, indiferent că vorbiţi cu cineva din Opoziţie. Eu aşa mă gândesc... un bărbat mitocan, mai complicat, dar aveţi bun simţ. Dacă nu aveţi bun simţ, vă rog frumos să vă abţineţi. Dacă aveţi bun simţ, atunci mergeţi mai departe şi discutaţi pe procedură, îmi e lehamite de pesedişti obraznici', a spus Gorghiu.

'Insultele şi jignirile dvs. sunt de un nivel atât de scăzut într-un cadru atât de neprotrivit. Nu ştiu, puteţi să găsiţi un alt mediu care să vă fie familiar pentru asemenea comportamente, eu v-ar atrage atenţia în mod respectuos că nu mi-am permis niciodată să fac aprecieri de natură personală în ceea ce vă priveşte şi aş vrea să vă abţineţi în ceea ce mă priveşte, iar îndemnul la bun simţ ar trebui să vi le adresaţi dumneavoastră în oglindă dimineaţa', a încheiat disputa Şerban Nicolae. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel