EXCLUSIV  Șerban Nicolae, despre ”penali”. Liderul PSD RECITĂ o poezie. Replică savuroasă - VIDEO

Șerban Nicolae a fost prezent la DC NEWS unde a vorbit despre libertatea de exprimare, dreptul la opinie, în contextul folosirii termenului de penal în politica românească. Liderul PSD a recitat și o poezie scrisă de Adrian Păunescu.

Prezent la interviurile DC NEWS, Șerban Nicolae a făcut referire la libertatea de exprimare, în contextul în care opozanții săi îl numesc ”apărătorul penalilor”.

„Dincolo de faptul că profesia de avocat se găsea și în Antichitate, fără să fie ceva rușinos, numai în anii de tristă amintire, de după 2005 a devenit ceva rușinos, de care trebuie să fugi, este și singura profesie liberă prevăzută în Constituție. E un lucru foarte important și plin de semnificație pentru că orice valoare individuală, libertate dreptul la opinie, riscă să cadă în derizoriu dacă nu există și un apărător specializat să îi spună celui mai puțin instruit că are drepturi, că poate beneficia de ele și că în general este protejat de lege în situații de abuz”, a explicat Șerban Nicolae.

Acesta a vorbit și de libertatea de opinie, precizând că nu ar fi rău să luăm modelul Statelor Unite, chiar dacă nu este adeptul adoptării unor formule care la alții au succes, dar „în materie de drept la opinie, primul amendament, ceea ce nu e lipsit de semnificație, primul adus textului Constituțional, așa cum era el inițial în 1776, a fost cel referitor la faptul că nicio lege nu poate îngrădi dreptul la opinie și nicio autoritate nu poate invoca un drept de protecție a autorității pentru a restrânge libertatea cetățeanului american la orice părere pe care o are despre treburile publice”.

Șerban Nicolae recită din Păunescu

Șerban Nicolae a continuat și a recitat o poezie scrisă de poetul Adrian Păunescu, în ceea ce privește libertatea de exprimare.

„Avem o formulă plastică într-o poezie celebră a lui Adrian Păunescu, „Opinia mea” se intitulează, scrisă la nervi, chiar el mi-a confirmat, imediat după ce a fost supus persecuțiilor, s-a închis Cenaclul Flacăra, el a fost îndepărtat din funcția de redactor-șef al revistei Flacăra, una din cele mai populare reviste la începutul anilor '80. Prima strofă spune chiar așa: „Eu sunt lucrătorul cinstit şi tenace. / Măreaţă mi-e fapta şi truda mi-e grea, / De-aceea, eu am despre tot ce se face. / Opinia mea”. O esență a faptului că avem dreptul să ne spunem opiniile și că nimeni nu ar trebui să fie persecutat pentru exprimarea unei opinii”, a transmis liderul PSD.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel