EXCLUSIV  Șerban Nicolae dă cărțile pe față: Va fi o TEMĂ DE CAMPANIE

Șerban Nicolae a explicat, pentru dcnews.ro, care sunt pașii după ce CCR a decis că propunerea legislativă cetățenească de definire clară a familiei întrunește toate condițiile necesare unei inițiative. El a explicat că nu se poate uza de această modificare pentru alte modificări. 

"Ar trebui ca propunerea legislativă să fie depusă împreună cu semnăturile necesare, iar Parlamentul s-o ia în discuție așa cum face cu orice propunere. Din câte știu, nu s-a desființat Comisia de Revizuire a Constituției, deci ar putea să fie repartizată acestei Comisii sau să facă o altă comisie pentru analizarea acestei propuneri. Pașii sunt aceeași: raport și prezentată Parlamentului. În principiu, are procedura legislativă prevăzută în Constituție, nu e nimic nou, e ca și cum ar fi propus-o parlamentarii", a spus Șerban Nicolae. 

Nu se poate profita de această modificare pentru altele

Senatorul PSD a subliniat un element important: "Dacă este o propunere legislativă constituțională certă, nu se poate profita de ocazie ca să fie luate în discuție alte modificări. Se discută strict în limitele a ceea ce se propune". Șerban Nicolae a precizat că textul propunerii legislative cetățenești reia, într-un fel, un amendament propus de el și introdus în vechiul Cod al Familiei în mandatul 2004-2008. 

Temă de campanie

Întrebat dacă ar putea fi o temă de campanie, Șerban Nicolae a răspuns: "Absolut, tot ceea ce e de impact public e o temă de campanie pentru noi. Tot ceea ce poate fi utilizat în contactul cu cetățenii, în obținerea de foloase electorale va fi folosit". El a precizat că nu s-a discutat până acum la PSD acest subiect, dar spune că, din ce bănuiește, PSD va fi adeptul unei asemenea clarificări: "Familia este bazată pe o căsătorie între persoane de sexe diferite. Nu am nimic împotrivă să existe și forme de reglementare a unor raporturi juridice speciale similare familiei între persoane de același sex, doar că nu e familie, așa cum o înțeleg românii, cum o înțeleg cei din societate la bază. Aici nu e vorba de modernitate sau de viziune europeană, ci doar de ceea ce înțeleg oamenii din familie". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel