EXCLUSIV  Șerban Nicolae: ”Băsescu, doar un instrument”. Adevărații BENEFICIARI ai ”decapărilor politice”

Radu Cristescu, replica pentru Traian Basescu
Radu Cristescu, replica pentru Traian Basescu

Șerban Nicolae a fost prezent la DC NEWS unde a vorbit despre ”decaparea clasei politice” și beneficiarii acestei acțiuni.


Dacă în anii '50 lupta a fost dată între comuniștii care au preluat puterea, între ilegaliștii reprezentați de Gheorghe Gheorghiu Dej și moscoviții ce o aveau în frunte pe Ana Pauker, rezultatul fiind ”decaparea” și epurarea politică celei din urmă tabere, Șerban Nicolae a vobit despre situația actuală.

Încercând să identifice beneficiarii decapărilor politice, liderul PSD a precizat că fostul președinte Traian Băsescu nu a fost un conducător al unui asemenea mecanism, ci, mai degrabă, un instrument al sistemului. 

„E greu de identificat un beneficiar anume, și, bineînțeles, că nu este un creier, un șef suprem care transcede tuturor epocilor și tuturor schimbărilor de putere. E clar că fiecare a avut bucățica lui de beneficiu. Băsescu a încurajat un asemenea sistem și în mod cert l-a protejat atât cât a putut”, a precizat Șerban Nicolae.

Întrebat dacă Băsescu a protejat sistemul, sau a fost invers, Șerban Nicolae a precizat: „Dați-mi voie să cred că era un instrument și nu un conducător al unui asemenea mecanism”.

„Erau zone importante care îi erau necunoscute, în primul rând ca proceduri. Dar nu uitați că cea care a lovit prima, încercând să schimbe legislația, a fost fosta procuroare ceaușistă Macovei Monica”, a mai adăugat liderul PSD.

[citeste si]

Puteți vizualiza interviul integral AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel