EXCLUSIV  Episodul Novak - Ana Maria Popescu. Cozmin Gușă traduce întregul moment și spune că ”avem intrigranți”

Ministrul Eduard Novak a spus că îi pare „foarte rău” și că „s-a înțeles greșit” declarația sa potrivit căreia și dacă ar fi avut un buget de cinci milioane de lei, Ana Maria Popescu tot nu ar fi luat aurul la Jocurile Olimpice Tokyo 2020. Vineri, la DCNewsTV, Cozmin Gușă a comentat acest subiect. 

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a spus că îi pare „foarte, foarte, foarte rău” și că „s-a înțeles foarte greșit” declarația sa cu privire la Ana Maria Popescu. Sportiva i-a răspuns, pe Facebook, oficialului din Guvern, spunând că apreciază mesajul său și că își cere scuze pentru că nu a strâns mâna lui Novak, la reîntoarcerea în România.

„Legat de acest episod, vreau să spun că este păcat că avem intrigranți”, a zis Cozmin Gușă, vineri, în cadrul emisiunii de la DCNewsTV. „Novak are probleme în a se exprima în limba română, eu îl cunosc bine. El a vrut să spună, referindu-se la medalia de argint, că este atât de mare birocrația în sportul românesc încât și 5 milioane lei în plus buget la scrimă nu ar fi făcut acest argint aur. (...) Anei nu i s-a explicat acest lucru de către cei aflați la fața locului, cărora le-am reproșat. Avem mulți oficiali acolo care ar fi trebuit să-i traducă. De fapt, ministrul s-a exprimat greșit. Și, de la această exprimare greșită, ea a venit cu o atitudine, refuzând să-i dea mâna. A trebuit să vină în țară, să treacă trei, patru zile, pentru a se lămuri fiecare că niciunul nu a jignit pe nimeni”, a subliniat Cozmin Gușă.

„Novak nu este un ministru perfect, învață acum administrație, dar este, totuși, un campion olimpic al României. Nu e puțin lucru!”, a mai subliniat acesta. 

Cu privire la Ana Maria Popescu, a spus că a realizat un „parcurs senzațional”, în contextul în care, anul trecut, pe vremea aceasta, era accidentată.  

Tensiuni în Guvern și alte subiecte, dezbătute de Chirieac, Gușă și Vâlcu la DCNewsTV:

Declarații Novak

„Îmi pare foarte, foarte, foarte rău. S-a înțeles foarte greșit. Dacă nici eu nu înțeleg sacrificul unei sportive care participă la cinci Jocuri Olimpice, chiar nimeni nu înțelege. Și eu voi participa la a 5-a ediție a Jocurilor Paralimpice, știu cum este să muncești. S-a înțeles greșit. A reacționat în felul ei, nicio problemă. Ea este o sportivă. Eu sunt ministru, datoria mea este să reprezint sportul românesc în orice condiții, chiar dacă sunt înjurat, atacat.

Nu contează, trebuie să văd dincolo de aceste lucruri, ce este mai bine pentru sportivi. Dacă până acum m-aș fi supărat pentru unele atacuri, atunci jumătate din Federații nu ar mai fi primit finanțare. Trebuie și vreau să fiu un ministru bun, alături de sportivi. Sincer, îmi pare rău. Pentru mine, Ana Maria este campioana de aur, se știe că sunt alături de ea”, a declarat Eduard Novak la TVR 1.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel