Epidemie de GRIPĂ. Numărul deceselor a ajuns la 166

gripă
gripă

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 166, conform ultimei informări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate publică.

Ultima persoană care a murit de gripă este un bărbat de 69 de ani din Bucureşti, confirmat cu virus gripal de tip A. Acesta avea condiţii medicale preexistente şi nu fusese vaccinat antigripal.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunțat, pe 30 ianuarie, epidemie de gripă, după ce au fost înregistrate zeci de decese din cauza virusului, de la începutul acestui sezon.

Sorina Pintea a spus că obiectivul Ministerului Sănătății este reducerea numărului de cazuri severe şi de decese din cauza gripei.

Gripa este o afectiune respiratorie contagioasa, provocata de virusurile gripale. Poate avea consecinte moderate pana la severe, conducand uneori chiar la deces. Gripa este diferita de o raceala, debuteaza brusc si violent, in timp ce simptomele racelii cresc gradual in intensitate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel