Epidemie de coronavirus. Câciu, semnal de alarmă: Este începutul căderii zonei EURO

Adrian Câciu
Adrian Câciu

Economistul Adrian Câciu a lansat un semnal de alarmă în contextul epidemiei de coronavirus. Acesta a spus că efectele economice pot fi atât de grave încât zona EURO să se prăbuşească. 

"Italia are nevoie urgent de un sprijin de 50 miliarde euro pentru următoarele două săptămâni, la care se adaugă încă 50 de miliarde euro pentru următoarea lună până la reluarea procesului economic, sprijin care ar trebui acordat de către Uniunea Europeană. Uniunea Europeană, tace!

Practic, fiecare stat e lăsat singur!

După care, personaje precum Dombrovskis (Valdis Dombrovskis, fost premier al Letoniei), care nici până azi nu a înţeles falimentul Pactului Fiscal, vor ieşi să critice! Acesta este începutul căderii zonei euro.

Poate chiar a euro-exit!", a scrie Adrian Câciu pe pagina sa de Facebook. 

"Protecţionismul absurd al UE", criticat

"În săptămânile următoare se va conştientiza cât de inflexibilă este dependenţa de o monedă unională, lipsită de uniune fiscală şi cu un simulacru de uniune bancară (dar care nu participă la politica monetară) în context de criză individuală.

Mecanismele euro nu permit acţiuni rapide şi nici nu au prevederi de intervenţie critică. Supra-reglementarea şi protecţionismul absurd din UE vor arăta tuturor cât de nocive pot fi în situaţii de criză. Supraîndatorarea va pune o presiune egală cu falimentul pe multe ţări.

Scăderile de PIB generate de instaurarea Pactului Fiscal care fac ca multe ţări să fie sub PIB-ul din 2008 (inclusiv Italia) vor arăta, cu atât mai mult, cât de vulnerabile sunt economiile europene şi cum nu pot ieşi din cercul vicios în care au fost introduse.

Chiar şi Germania cu a sa lege a "debt-brake"-ului se află în situaţia de a nu putea interveni stimulativ, pentru că nu are voie sa depăşească deficitul auto-impus prin lege, deficit care nu poate depăşi 0,35% din PIB.

Când nu intervii la timp în economie, efectul este recesiunea, pentru că economia scade!", a mai scris economistul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel