Energy Holding a dat în judecată Hidroelectrica

Hidroelectrica
Hidroelectrica

Intrată în insolvență, problemele Hidroelectrica nu au dispărut. Energy Holding a contestat, luni, 30 iulie, în instanţă decizia administratorului judiciar al Hidroelectrica de a denunţa contractul prin care primea energie ieftină de la Hidroelectrica.

Energy Holding, deţinută de omul de afaceri Bogdan Buzăianu, nu este singura care a acţionat în instanţă producătorul de energie,traderii de energie EFT România şi EFT AG Elveţia deschizând şi ei în urmă cu mai puţin de o săptămână proces împotriva administratorului de la Hidroelectrica, potrivit puterea.ro.

Tribunalul Bucureşti a înregistrat contestația Energy Holding,  aceasta fiind reprezentantă  în acest litigiu de una dintre cele mai mari case de avocatură din România, Ţucă, Zbârcea şi Asociaţii.

După denunțarea contractului cu Energy Holding, Hidroelectrica a scos, marți, pe bursă energie la un preţ începând cu 189 de lei/MWh, față de 130 de lei/Mwh cât primea de la Energy Holding. Primul pachet de electricitate,de 11.520 MWh, a fost vândut la preţul de 265 lei/MWh, mult mai mare decât preţul de pornire a licitaţiei. Câştigătorul este GDF Suez Energy România, cel mai mare furnizor de gaze din ţară care are şi licenţă pentru vânzarea şi cumpărarea de energie electrică.

Al doilea pachet de energie, tot de 11.520 MWh, a fost vândut la 260 lei/MWh către firmaEnex, iar un al treilea pachet a fost achiziţionat de compania Transenergo Com,cu 250 lei/MWh. Pentru energia Hidroelectrica au licitat încă 13 firme printre care Ezpada, Electromagnetica sau Arelco Power.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel