Energy Forum. Teodorovici: Să fim mai puțin latini, avem zone fără consum electric

Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a precizat că dincolo de planurile de viitor privind energia verde și modernizarea, electrificarea tuturor zonelor de energie este prioritară.

Eugen Teodorovici spune că piața de consumatori ar trebui să fie mai mare decât este acum, iar oferta nu este suficient de consistentă.

"Dincolo de planuri frumoase, de strategie de viitor haideți să gândim la România de acum. Avem zone care nu sunt racordate, piața de consumatori poate crește mai mult, nu este la capacitatea deplină", a spus ministrul după o dezbatere privind viitorul energiei verzi.

Teodorovici a anunțat că Fondul Suveran de Investiții va suporta o mare parte din finanțările pentru modernizările din sectorul energiei.

"Am auzit destule ironii dar să știți că acest Fond va fi un instrument foarte util pentru dezvoltare inclusiv pentru companiile din energie. Cheia va fi la pamenii care îl vor conduce, la board, trenbuie să fie oameni care se pricep. Pe partea de fonduri europene, energia nu are o cotă foarte mare dar se pot găsi soluții pentru suplinire", a spus Teodorovici, potrivit DC BUSINESS. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel