Energie: RCS&RDS, lovitură în instanță

RCS&RDS a pierdut procesul în care a dat în judecată statul şi companiile de distribuţie Enel şi Electrica pentru că i-au interzis să dezvolte propria sa reţea de distribuţie.

Decizia instanței nu este definitivă, ea poate fi atacată.

RCS&RDS a pierdut procesul în care a dat în judecată statul şi companiile de distribuţie Enel şi Electrica pentru că i-au interzis să dezvolte propria sa reţea de distribuţie

”Respinge ca neîntemeiate excepţiile tardivităţii şi inadmisibilităţii. Respinge excepţia de nelegalitate a licenţelor operatorilor concesionari ca inadmisibilă. Respinge acţiunea ca neîntemeiată. Admite cererea de intervenţie accesorie în favoarea pârâţilor. Obligă reclamantele la plata către pârâta E. Distribuţie Transilvania Nord a sumei de 35.000 lei, cheltuieli de judecată, cu aplicarea prevederilor art. 451 alin. 2 C.p.c. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de exercitare a căii de atac se depune la Curtea de Apel Bucureşti", arată Curtea de Apel, potrivit economica.net.

Grupul telecom a dat în judecată statul după ce ANRE a refuzat să îi elibereze licenţele de distribuţie, motivând că nu îndeplineşte condiţiile legale.

RCS&RDS, care s-a extins pe segmental de furnizare a energiei electrice a anunţat încă din 2015 că are în plan implementarea a două distribuţii de energie electrică, în Oradea şi Timişoara. Compania a spus că poate veni cu tarife de distribuţie mai mici cu până la 35% faţă de distribuitorii tradiţionali, ceea ce ar conduce la facturi mai mici pentru clienţii finali, precizează sursa citată.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel