Energetica, achiziții SUV-uri. Firea a sancționat conducerea companiei

Sebastian Florea / 03 dec 2019 / 21:33 Salveaza PDF Comentarii

Gabriela Firea a reacționat imediat ce în media a apărut informația că au fost achiziționate trei mașini scumpe de Compania Energetica, în plină criză a apei calde în București.

Conform unui comunicat de presă primit la redacție, Primăria Generală face următoarele precizări:

”Primarul General, Gabriela Firea, a sancționat conducerea Companiei Municipale Energetica, în urma achiziției a trei autoturisme cu tracțiune integrală. Deși realizată cu respectarea prevederilor legale și în deplină transparență, achiziția nu este oportună, în opinia edilului-șef.

Nu sunt de acord cu astfel de achiziții, pe care nu le consider absolut necesare pentru o companie municipală. În consecință, am solicitat remedierea acestei situații, eventual prin vânzarea lor și achiziția unora mai potrivite pentru domeniul lor de activitate", a declarat Gabriela Firea.

Totodată, Primarul General a dispus realizarea unei analize minuțioase a tuturor achizițiilor acestei companii.

Reamintim că, prin anunțul de procedură publicat pe platforma SICAP cu indicativul CAN 1024498/11/11/2019, Compania Municipală Energetica a realizat achiziția a 3 autovehicule Euro6, cu motorizarea de 1591cmc, 177 CP, tracțiune integrală, varianta de echipare medie și consum mediu de 7,4 l/100km.

Departamentul de presă al PMB, face precizarea că, în anul 2020, Compania Municipală Energetica București va demara cel puțin 3 șantiere consecutive – Piața Bobocica, Drumul Taberei și Ferentari - pentru modernizarea rețelei de termoficare a Capitalei.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27