EXCLUSIV  ENEL, nouă schemă de facturare. Trei categorii de clienţi, preţuri diferite

Fotografie creată de Wilson Ardila, de la Pexels
Fotografie creată de Wilson Ardila, de la Pexels

ENEL aplică o nouă schemă de facturare, începând cu factura pentru luna aprilie. Iată care sunt cele trei categorii de clienţi, valabile până la 31 martie 2023. 

"Noua schemă de sprijin constă în plafonarea preţului pe care îl avem pe energia electrică, doar că sunt nişte condiţii de îndeplinit. Avem trei categorii de clienţi. 

Prima categorie de clienţi este cea care are un consum între 0 şi 100 kWh pe lună, iar pentru aceştia preţul se plafonează la 0,68 lei/kWh. A doua categorie este a clienţilor care au un consum între 100 şi 300 kWh pe lună, unde preţul se plafonează la 0,8 lei/kWh. A treia categorie sunt clienţii la care consumul depăşeşte 300 kWh pe lună, iar aici preţul pe care îl plătesc este alcătuit din componenta de achiziţie a energiei electrice şi componenta de furnizare. 

Ceea ce este important să ştim în calitate de client este că această încadrare în categorii se face în baza istoricului de consum pe care l-am avut anul trecut. ENEL Energie şi ENEL Energie Muntenia au calculat consumul mediu lunar pe care clienţii l-au avut anul trecut şi în funcţie de acest consum i-au încadrat în categoriile de plafonare. 

Vom observa că luna aceasta, plicul sau ataşamentul pentru factura primită pe mail conţine mai multe pagini. Tot ce am povestit eu acum se regăseşte pe factură, vom vedea categoriile de care povesteam, condiţiile de încadrare. Alte informaţii găsim şi pe site-ul ENEL, astfel încât clientul să fie informat în legătură cu schema de sprijin. Schema de sprijin se aplică de la 1 aprilie 2022 până la 31 martie 2023", a declarat Ioana Krekan, Manager activare și facturare ENEL.

Ce se întâmplă dacă suntem încadraţi în categoria II de plafonare, dar depăşim 300 kWh/lună 

"Practic, pe parcursul acestei scheme de sprijin, clientul va fi facturat la categoria II de consum, deoarece anul trecut s-a încadrat în această categorie. Dacă, real, în momentul de faţă şi pe parcursul anului acesta, clientul consumă peste 300 kWh, la anul, în martie, se va face regularizarea consumului, iar atunci se va recalcula cantitatea consumată. 

Legat de regularizare, reiau importanţa transmiterii indexului. Ştim că cea mai importantă citire în partea de facturare este citirea efectuată de distribuitorul de energie electrică în teren, apoi este indexul transmis de client, iar de la 1 ianuarie avem convenţia de consum şi estimatul de distribuitor. Toate aceste modalităţi de citire şi facturare ne vor ajuta în regularizarea consumului pe noua schemă de sprijin", a concluzionat Ioana Krekan.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel