Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Enel 2023: Categorii de consumatori care trebuie să depună documente pentru a se încadra într-o categorie sau alta de plafonare

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Karolina Grabowska)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Karolina Grabowska)

Ioana Krekan, Manager Activare și Facturare, Enel Energie / Enel Energie Muntenia, a spus la DC News, DC News TV și DC Business cine mai trebuie să depună diverse documente pentru a se încadra într-o categorie sau alta de plafonare odată cu noua lege în energie.

„Vorbim despre trei categorii pentru care clienții trebuie să depună cereri sau declarații pe propria răspundere pentru a beneficia de plafonarea prețului la energie electrică de 0,68 lei / kWh. Vorbim de următoarele categorii: familiile monoparentale, clienții casnici care au în întreținere cel puțin 3 copii cu vârsta de până în 18 ani; limita de vârstă se prelungește până la 26 de ani în cazul în care copilul major urmează o formă de învățământ și clienții casnici care au nevoie de aparate medicale”, a spus Ioana Krekan la DC News, DC News TV și DC Business.

 

Actele de care este nevoie pentru a beneficia de plafonarea prețului la energie electrică de 0,68 lei / kWh:



Familiile monoparentale

Familia formată din persoana singură şi copiii aflaţi în întreţinerea acesteia şi care locuiesc împreună cu aceasta, copil cu vârsta de până la 18 ani; limita de vârsta se prelungește până la 26 de ani în cazul în care copilul major urmează o formă de învățământ. 

Este necesar să depună:



Cerere


Declarație pe propria răspundere



Clienții casnici care au în întreținere cel puțin 3 copii cu vârsta de până în 18 ani; limita de vârsta se prelungește până la 26 de ani în cazul în care copilul major urmează o formă de învățământ

Este necesar să depună:



Cerere


Declarație pe propria răspundere



Clienții casnici care au nevoie de aparate medicale

Aceștia sunt clienții casnici la al căror loc de consum locuiesc persoane care utilizează dispozitive, aparate sau echipamente medicale alimentate de la rețeaua electrică.

Este necesar să depună:



Cerere


Confirmare din partea medicului specialist.

„Documentele necesare se depun o singură dată la furnizorul de energie electrică”, a subliniat Ioana Krekan.

Atenție! Declarația nu înlocuiește obligațiile Legii 226.

VEZI ȘI: Enel, criterii facturare 2023. Prin noua lege în energie, se schimbă modul de facturare pentru consum / video - https://www.dcnews.ro/enel-criterii-facturare-2023-prin-noua-lege-in-energie-se-schimba-modul-de-facturare-pentru-consum-video_903202.html

De precizat că documentele pot fi transmise oricând, pe tot parcursul aplicării legii, dar prețul final facturat plafonat se va aplica de la data de întâi a lunii următoare celei în care s-au depus documentele menționate. De exemplu, dacă depui documentele în ianuarie, prețul final facturat plafonat se va aplica consumului efectuat începand cu februarie 2023, conform categoriei în care ești încadrat.

Clienții rezidențiali Enel Energie și Enel Energie Muntenia, care se înscriu în categoriile enumerate, pot trimite cereri și declarații pe propria răspundere pe adresa [email protected] sau în magazinele Enel. 

Clienții non-casnici pot completa direct online formularul care se găsește pe site-ul enel.ro, în categoria Plafonare, Client non-casnic. Alternativ, documentele pot fi trimise și pe adresa [email protected]

Pentru mai multe informații actualizate despre noile măsuri în energie, clienții pot accesa site-ul enel.ro, secțiunea Plafonare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel