EMOȚIONANT. Mirel Palada, amintiri de la Revoluție: N-o să uit zgomotul toată viața. Șenile și război și moarte

Decembrie 2013. Au trecut 24 de ani de la Revoluție. Imaginile din 1989 rămân vii, sunt amintirile unei națiuni. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mirel Palada, a povestit pentru DC News cum a trăit momentele din '89. 

"Aveam 16 ani, eram la liceu. Mătușa mea, sora mamei mele, avea copil de o lună. Soțul ei era militar, fusese chemat la unitate. Mătușa ne-a chemat să o ajutam cu copilul mic. Ne-am dus, eu și cu maică-mea, la Târgoviște, de la Câmpina, combinație de autobuze și autostop- nu era legatură directă. Acolo, în ziua de 22 am deschis televizorul dimineață chiar când Caramitru și cu Dinescu ne anunțau victoria. Ne-a stat inima în loc, pe urmă am simțit un val mare mare de bucurie. Era începutul", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Mirel Palada a adăugat: "Pe urmă ne-am dus eu cu vară-mea la film, la cinematograful central de lângă Casa Alba. Eu, de la țară fiind, prindeam orice prilej să merg la film la oraș. Pe întuneric a apărut o matahală să ne caute. Era unchi-meu, disperat. A venit, ne-a luat de-o aripa, ne-a dus înapoi acasă. Seara, vecinul Turloiu a venit surexcitat să bem o cafea și o țuică și să ne povestească cum l-a văzut el pe Ceaușescu într-o mașină Dacia albă, alergat de altă mașină pe străzile Târgoviștelui. Toată lumea l-a luat peste picior, am facut mișto de el, fugi dom'le de aici, ai avut vedenii. Mai pe urmă s-a dovedit că de fapt nea Turloiu avea dreptate: chiar Ceaușescu era în acea mașină, l-au prins mai pe seară sus înspre munți, spre Pucioasa. Pe urmă noaptea am ascultat cum trec tancurile pe șoseaua de centură, îndreptându-se spre București. N-o să uit zgomotul toată viața. Șenile și război și moarte. Pe urmă a doua zi am văzut Ferma Animalelor, Orwell interzis de comuniști, și am ascultat Lily was here până ne-a ieșit pe nas. Și pe urmă ne-am uitat cum otrăvesc teroriștii apa, cum e înjunghiat Nicușor, cum e împușcat Ceaușescu, cum se naște o lume nouă din sângele și vorbele și politrucii unei lumi vechi".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel