Emmanuel Macron îi promite din nou lui Volodimir Zelenski "tot ajutorul necesar"

Foto: Emmanuel Macron
Foto: Emmanuel Macron

Emmanuel Macron îi transmite din nou lui Volodimir Zelenski "tot ajutorul necesar".

Preşedintele Fran'ei, Emmanuel Macron, i-a transmis din nou duminică omologului său Volodimir Zelenski angajamentul său de a asigura "tot ajutorul necesar Ucrainei pentru a-şi restabili suveranitatea şi integritatea teritorială", a anunţat Palatul Elysée, citat de AFP.

În cadrul unei convorbiri telefonice, Emmanuel Macron "a vorbit despre coordonarea europeană în materie de asistenţă militară pentru a a avea capacitatea de a răspunde nevoilor de durată ale Ucrainei", a precizat preşedinţia franceză, transmite Agerpres.

VEZI ȘI: Şeful Wagner, speriat de contraofensiva Ucrainei: Ar putea fi o tragedie pentru Rusia

Contraofensiva ucraineană

Declarațiile președintelui francez vin în contextul în care Kievul susţine că pregăteşte o amplă contraofensivă pentru a relua controlul asupra teritoriilor cucerite de Rusia. Acest lucru s-ar putea întâmpla în următoarele săptămâni, datorită sprijinului de material militar occidental, în condiţiile în care frontul de a rămas relativ stabil în timpul lunilor de iarnă.

"Cei doi şefi de stat au evocat de asemenea viitoarele evenimente internaţionale şi mijloacele prin care acestea ar putea contribui la consolidarea susţinerii internaţionale pentru Ucraina, confirma perspectiva sa europeană şi promova securitatea şi stabilitatea în Europa", a adăugat Palatul Elysée.

Comunicatul Palatului Elysée nu menţionează recenta convorbire telefonică între Volodimir Zelenski şi preşedintele chinez Xi Jinping, prima de la declanşarea ostilităţilor de către Rusia în februarie 2022 şi o evoluţie diplomatică pe care Emmanuel Macron şi-a dorit-o, notează AFP.

VEZI ȘI: Ucraina, atac cu dronă asupra Crimeei. "Această muncă pregăteşte pentru ofensiva pe scară largă pe care toată lumea o aşteaptă"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel