Emisiunea anti Păunescu, de la TVR, a încălcat Statutul Ziaristului

adrian paunescu isi ia la revedereComisia de Etică şi Arbitraj a  TVR a decis că emisiunea "Ultima ediţie" difuzată pe 7 noiembrie,  în care Andrei Cornea a atacat dur memoria lui Adrian Păunescu, a încălcat Statutul ziaristului din televiziunea publică.

Membrii Comisiei de Etică au luat această decizie în unanimitate, considerând că a fost încălcat articolului  din Statutul ziaristului din SRTv care precizează că "În prezentarea unor dispute de opinii, ziaristul va asigura prezenţa părţilor implicate". Ori, emisiunea a avut un singur invitat - Andrei Cornea , editorialist  la săptămânalul 22.

Lucian Pârvoiu, moderator al emisiunii "Ultima ediţie" din 7 noiembrie ar fi cerut, în şedinţa de redacţie pentru pregătirea emisiunii, să fie invitate  personalităţi cu poziţii diferite asupra operei şi vieţii lui Păunescu, dar decizia a luat-o producătorul, Antonela Ghemu. Acestă constatare întăreşte suspiciunile potrivit cărora atacul la adresa lui Păunescu ar fi fost comandat de conducerea TVR. Directorul instituţiei a fost instalat în funcţie de preşedintele Băsescu, iar şefa de facto a TVR este altă devotată propagandistă portocalie, Rodica Culcer.

Producătorul Antonela Ghemu nu s-a prezentat la niciuna din cele două şedinţe la care a fost invitată de Comisia de Etică, beneficiind de protecţie de la vârful TVR. Păunescu a fost pus în antiteză cu regimul Băsescu, după moartea sa, şi a acţionat ca un critic dur al PDL, cât era în viaţă.  De altfel, reclamaţia dezbătută de Comisia de Etică a fost depusă de Victor Ponta, în numele PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel