Emisii trucate Fiat, Peugeot, Citroen, Volkswagen

Anchetatorii francezi au anunţat că au găsit dovezi ale unor posibile fraude privind emisiile la maşinile Renault, Fiat, Peugeot-Citroen şi Volkswagen vândute în Franţa, dar nicio dovadă de fraudă în cazul vehiculelor Opel, transmite AP. 

Ministerul de Finanţe a informat că Direcţia Generală pentru Concurenţă, Consum şi Combaterea Fraudelor (DGCCRF) a închis investigaţia în cazul Opel, deoarece nu a găsit "fapte care să constituie o infracţiune de fraudă". 

DGCCRF a trimis tribunalului documente care arată fraude la controlul emisiilor în cazul Volkswagen, Renault, Fiat Chrysler şi Peugeot Citroen. Acum este de competenţa sistemului de justiţie din Franţa să hotărască dacă va trimite producătorii auto în instanţă. 

Ministerul de Finanţe a precizat că sunt în derulare investigaţii în rândul altor producători auto. 

După izbucnirea scandalului manipulării emisiilor poluante ale vehiculelor Volkswagen, în toamna lui 2015, Guvernul francez a cerut DGCCRF să efectueze o anchetă cu privire la emisiile poluante în condiţii reale de drum pentru toate mărcile de autovehicule comercializate în Franţa. 

Luna aceasta, Renault a dezminţit un articol apărut în presă potrivit căruia producătorul auto este bănuit că a instalat un dispozitiv fraudulos pentru a falsifica testele emisiilor poluante. 

Cotidianul francez "Liberation" susţine că a obţinut o copie a unui proces verbal elaborat de Direcţia Generală pentru Concurenţă, Consum şi Combaterea Fraudelor în care se susţine că "Renault SAS i-a înşelat pe consumatori la controalele efectuate, în special în cazul controalelor legale de omologarea emisiilor poluante", relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel