Emilia Arcan (PSD): Guvernul Orban distruge în mod premeditat speranţa românilor de a uni Moldova cu Transilvania printr-o autostradă

Andrei Itu / 29 ian 2020 / 14:46 Salveaza PDF Comentarii

Guvernul Orban distruge în mod premeditat speranţa românilor de a uni, cât mai rapid, Moldova cu Transilvania printr-o autostradă, susţine senatorul PSD de Neamţ, Emilia Arcan. 

Parlamentarul a scris marţi, pe pagina sa de Facebook, că prin decizia politică de a anula parteneriatul public privat pentru construcţia autostrăzii, 'PNL trimite România înapoi cu zeci de ani, propunând românilor eternele studii de fezabilitate, în locul demarării de îndată a lucrărilor concrete'.

'Guvernul Orban distruge în mod premeditat speranţa românilor de a uni, cât mai rapid, Moldova cu Transilvania printr-o autostradă. Ieri, Guvernul PNL a anulat o procedură în derulare, fără nicio argumentaţie tehnico-economică şi fără a evalua măcar cele 4 oferte deja existente pentru demararea lucrărilor la Târgu Neamţ - Iaşi - Ungheni.

PSD solicită Guvernului Orban să facă publice de îndată rezultatele Analizei Multicriteriale elaborată de BEI-PASSA în 2018 şi prezentată oficial în subcomitetul de monitorizare POIM în 06.12.2018', a scris senatorul PSD Neamţ, Emilia Arcan. Parlamentarul a adăugat că în acel document se găsesc răspunsurile 'la toate aşa-zisele necunoscute invocate de ministrul PNL-PDL Lucian Bode' privind valoarea estimată, incidenţa problemelor de mediu sau valorile de trafic, potrivit Agerpres.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25