EXCLUSIV  Emil Drăgănescu (PSD), șeful Direcției de Pază, propus PREFECT de Prahova. Iulian Dumitrescu (PNL), prima reacție. Voia să-i desființeze Direcția, din cauza costurilor uriașe

foto Facebook Iulian Dumitrescu
foto Facebook Iulian Dumitrescu

Emil Drăgănescu, fost subprefect de Prahova, este cel propus de PSD pentru funcția de prefect, în urma împărțirii cu PNL și UDMR. Social-democratul conduce Direcţia Judeţeană de Pază pe care președintele liberal al Consiliului Județean a încercat s-o desființeze. Iulian Dumitrescu a avut o primă reacție pentru DCNews, în acest context. 

Propunerea PSD pentru funcția de prefect a filialei județene Prahova este Emil Drăgănescu, conform news.ro. Funcția de prefect de Prahova a fost obținută de PSD în urma negocierilor din coaliția de guvernare, cu PNL și cu UDMR. Emil Drăgănescu se află la conducerea Direcției Județene de Pază din Consiliul Județean Prahova, condus de Iulian Dumitrescu, prim-vicepreședinte al PNL. După ce a preluat președinția CJ Prahova, liberalul a reconfigurat posturile și, printre altele, a propus, iar CJ Prahova a și votat hotărârea de desființare a Direcţiei Judeţene de Pază din cadrul instituţiei. Decizia a fost suspendată în instanță. 

Astăzi, cel care se află la conducerea acestei direcții, din subordinea CJ Prahova, este propus prefect de PSD, cu susținerea PNL și UDMR. Contactat de DCNews, pentru o primă reacție, liberalul Iulian Dumitrescu a punctat:  ”Am dorit să o desființez (n.r. Direcția Județeană de Pază), dar deocamdată suntem în proces”. 

”Nu avea legătură desființarea cu persoana domnului director Drăgănescu”

”Când am vrut să desființez Direcția de Pază, desființarea am vrut să o facem pentru că nu vedeam rostul acestei direcții de pază, erau cheltuieli mai mari decât ar fi fost în cazul unui contract cu orice firmă de pază. Costurile cu Direcția de Pază erau aproximativ duble (n.r. față de situația unui serviciu externalizat). Nu avea legătură desființarea cu persoana domnului director Drăgănescu” a precizat prim-vicepreședintele PNL. 

”Este decizia PSD, filiala Prahova, să nominalizeze pe cine vor, nicidecum nu e decizia noastră și nu vreau să mă amestec în nominalizările PSD-ului pentru funcțiile care-i revin” a continuat liberalul. 

Întrebat dacă anticipează, astfel, că va avea o bună colaborare cu social-democratul Emil Drăgănescu, Iulian Dumitrescu a răspuns: ”Sper să avem și, dacă nu o să avem o bună colaborare, o să afle coaliția. Deocamdată, cred că e un om de bună credință și o să încerce să-și facă datoria pentru funcția pe care va fi nominalizat, dacă va fi” a conchis Iulian Dumitrescu, pentru DCNews

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel