Emil Constantinescu și Traian Băsescu, la funeraliile lui Vaclav Havel

baseconstan
baseconstan

Emil Constantinescu, fostul președinte al statului în mandatul căruia Vaclav Havel a vizitat România, și Traian Băsescu, actualul șef de stat, vor participa vineri, la Praga, la funeraliile fostului şef al statului ceh. Ei se vor deplasa împreună, cu aeronava prezidențială, Emil Constantinescu dând curs invitației preşedintelui României, Traian Băsescu, precizează un comunicat transmis de biroul de presă al lui Emil Constantinescu.

"În vederea participării la acest trist eveniment, preşedintele Constantinescu a acceptat invitaţia preşedintelui României, Traian Băsescu, de a călători cu aeronava prezidenţială cu care domnia sa se va deplasa la Praga în cursul zilei de vineri, 23 decembrie", informează comunicatul.

Funeraliile fostului preşedinte Václav Havel vor avea loc vineri, 23 decembrie 2011, între orele 12.00-14.00, la Catedrala Sf. Vit, Václav şi Vojtěch din Castelul din Praga.

Potrivit protocolului aprobat de Președinția Cehă, pentru funeralii au fost întocmite două liste, una oficială pentru câte un reprezentant din partea statelor: preşedinte, prim-ministru sau un reprezentant al acestora, iar cea de-a doua include prietenii preşedintelui Havel propuşi de familie şi de cei apropiaţi fostului preşedinte.

Invitaţii de pe cele două liste vor urma un traseu separat pentru accesul la Castel şi la Catedrală. Şeful statului va fi însoţit de ambasadorul acreditat la Praga, iar invitatul special de primul consilier al ambasadorului.

Marţi, 20 decembrie, preşedintele Constantinescu a semnat în cartea de condoleanţe deschisă la Ambasada Cehiei la Bucureşti iar în cursul zilei de miercuri, 21 decembrie, a transmis scrisori de condoleanţe doamnei Dagmar Hávela, soţia fostului preşedinte Havel şi preşedintelui Republicii Cehe, Vaclav Klaus.

Emil Constantinescu participă la funeraliile lui Vaclav Havel dând curs unei invitaţii transmise din partea Cancelariei Preşedinţiei Cehiei, prin intermediul Ambasadei Republicii Cehe la Bucureşti, informează NewsIn.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel