Emil Boc, supărat că am putea intra în Guinness Book

boc
boc

Fostul premier Emil Boc nu se poate împăca cu ideea că România va avea un Parlament mamut, susținând că am putea intra în Guiness Book cu un asemenea număr de parlamentari raportat la populația ţării.

"E fără precedent în istoria României. Cred că intrăm în Guinness Book cu un asemenea număr de parlamentari raportat la numărul de populație. Dacă am depășit și Statele Unite la numărul de parlamentari, vă dați seama ce democrație avem în România”, a declarat, miercuri, la Cluj, Emil Boc, învinovățind USL pentru faptul că viitorul Legislativ va avea un număr record de 588 de parlamentari.

”Încă din 2011, împreună cu președintele României, am trimis la Parlament un proiect de revizuire a Consitituției, subliniez, de revizuire a Constituției, cu 300 de parlamentari. Dacă USL, în vară, în loc să se ocupe de suspendarea președintelui, se ocupa de referendumul pentru revizuirea Constituției, la alegerile acestea nu aveam 600 de parlamentari, ci aveam 300. Deci, ar trebui lucurile spuse clar și să nu ne tot ascundem după deget că nu știu ce Curte Constituțională ne-a dat cei 588 de parlamentari. Nu, USL ne-a dat 588 de parlamentari prin faptul că nu au revizuit Constituția, deși timp de şase luni de zile au avut pe masă proiectul înaintat de Guvern și președintele României. De ce tot ne ascundem după fusta mătuşii?”, a afirmat Emil Boc, într-o conferinţă de presă.

Fostul prim-ministru democrat-liberal a mai spus că vechea coaliție nu a reușit modificarea Constituției, argumentând că nu a reușit să adune majorittea necesară. "Dar de ce noua coaliție, timp de 7 luni de zile, nu a reușit să revizuiască Constituția măcar pe acest punct, ca să respecte voinţa oamenilor prin referendum, un referendum validat?", a adăugat Boc.

În legătură cu scorul foarte mic înregistrat la alegerile parlamentare și cu necesitatea unor schimbări la vârful PDL, primarul municipiului Cluj a arătat că "Orice soluție trebuie discutată în partid și nu în afara lui. Acest lucru cred că e bine să învăţăm din lecțiile trecutului”, a mai spus fostul lider al democrat-liberalilor, în opinia căruia "Atunci când câştigi nişte alegeri ai un motiv de întristare. Când le pierzi, ai un motiv de meditaţie".

Întrebat despre posibilitatea de a-şi asuma un loc în conducerea centrală a PDL, Emil Boc a răspuns: ”Eu mă ocup exclusiv de Primăria municipiului Cluj-Napoca”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel