Boc recunoaște că PDL a depășit termenul legal. Vezi ce artificiu avocățesc va folosi ca să scape partidul de dizolvare

boc
boc

Premierul Boc a dat asigurări sâmbătă că nu este nicio problemă, după ce a recunoscut că modificările la Statut au fost depuse la tribunal mai târziu decât prevede legea. Mesajul lui Boc  dezvăluie strategia pe care avocații PDL, în frunte cu Valeriu Stoica, o vor folosi pentru a împiedica dizolvarea partidului. Mesajul  a fost transmis  la Școala de Vară a tinerilor pedeliști, dar a fost adresat, de fapt, membrilor din organizații și  parlamentarilor formațiunii. Panica i-ar fi putut face pe aceștia din urmă să dezerteze, odată ce legea este extrem de clară, iar radierea de neocolit într-un stat de drept. Boc a fost nevoit să  tragă singurul său cartuș pentru a demonstra  aliaților și activului de partid că nu e totul pierdut, în ciuda gafei monumentale pe care  a făcut-o conducerea PDL.

Boc le-a spus tinerilor  să se stea "liniştiţi" şi să nu dea importanţă procesului ce a fost deschis în vederea radierii formaţiunii. Boc a explicat că modificările statutare au fost depuse în instanţă şi că deşi s-au depăşit cele 30 de zile pentru această procedură trebuie să se ţină cont că acst termen are doar valoare de recomandare.

"Documentele au fost semnate, înaintate spre Tribunalul Municipiului Bucureşti, termenul de 30 de zile din legea partidelor politice este un termen de recomandare, nu de decădere, pentru că legea partidelor politice atunci când s-a dorit să se menţioneze că un termen este de decădere l-a menţionat (...) şi uitaţi la articolul 53 spune că termenul de şase luni pentru înscriere este un termen de decădere, adică atunci când s-a făcut legea în 2003 era un termen de şase luni pentru înscriere, s-a menţionat expres că e un termen de decădere, deci după şase luni nu se mai depune, restul termenelor nu sunt de decădere, sunt de recomandare şi din acest punct de vedere congresul a fost absolut legal, nu a existat absolut nicio contestare a congresului nostru, partidul desfăşoară activitatea în concordanţă cu principiile Constituţiei şi nu există niciun fel de problemă. Deci din acest punct de vedere unii spun, alţii vorbesc, important e să ştiţi exact ce se întâmplă", a afirmat premierul.

Contrar a ceea ce declară președintele PDL, Legea partidelor politice este cât se poate de clară.

Citește și

Dizolvarea PDL: Ce spune Legea partidelor politice

Vezi cele două documente care îngroapă PDL. Într-un stat de drept

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean recunoaşte că din vina lui PDL ar putea intra în ilegalitate

EXPLOZIV. Dizolvarea PDL ar putea fi decisă de TMB în 8 septembrie 2011

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel