EMIL BOC, între Cluj Pride și anti-gay. Primele explicații ale primarului

Vladimir Neagu / 03 iul 2017 / 15:00 Salveaza PDF Comentarii

O dispută majoră are loc după evenimentele de sâmbătă din Cluj. Conflictul nu este creat doar de bruscarea actriței Oana Mardare. 

Emil Boc este criticat și întrebat de ce manifestația Cluj Pride, care susține drepturile persoanelor LGBT, a fost aprobată ”la margini”, iar contramanifestația, cerută de PRU, a fost aprobată în centru.

Primarul din Cluj a dat explicații pe Facebook cu privire la aceste critici, răspunzând unei întrebări dintr-un comentariu: ”Marsul LGBT a fost aprobat, conform legii, pe traseul solicitat de catre organizatori. Cererile au fost aprobate, cu respectarea dispozitiilor legale, in ordinea depunerii lor. ( Prima cerere LGBT din 8 iunie nu a fost aprobata intrucat pe traseul solicitat, Piata Avram Iancu - Piata Unirii, fusese aprobat un alt eveniment public, este vorba de Opera Aperta . Ulterior, in 12 iunie a fost depusa cererea pentru adunare publica de catre Partidul Romania Unita doar pentru Piata Avram Iancu, iar in 14 iunie au fost depuse cereri de catre LGBT pentru locatii care nu au putut fi aprobate intrucat aveau ca punct de plecare Piata Avram Iancu. Solicitarile au fost respinse intrucat, potrivit legii, nu puteau fi aprobate doua adunari publice care aveau o parte din traseu suprapus. Ulterior, in 21 iunie LGBT ( Asociatia " Go Free) a depus o alta solicitare pentru traseul unde a avut azi loc adunarea, traseu care a fost aprobat, conform legii. Va multumesc.”. 

[citeste si]


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22