Emil Boc, în război cu un deputat PSD. Acuzațiile care i se aduc

Aurelia Cristea, candidat la Primăria Cluj-Napoca din partea PSD, a ieșit la atac și susține că primarul Emil Boc este incapabil să își respecte promisiunile bugetare.

"Prioritățile anunțate pe site-ul primăriei nu sunt corelate cu strategia orașului în perioada 2014-2020 iar o simplă consultare a strategiei Clujului în perioada 2007-2013 arată că nici 10% din obiectivele anunțate nu au fost îndeplinite și multe dintre prioritățile de acum se regăsesc în strategia veche", a declarat deputatul Aurelia Cristea, președintele PSD Cluj-Napoca.

Cristea susține că prioritățile din 2016 sunt copy/paste după cele din 2015 și din anii anteriori, scrie ȘtirideCluj.

Aurelia Cristea a analizat câteva dintre propunerile din bugetul pe 2016:

- Punctul 3 "Să finalizăm etapa a doua a reabilitării Pieței Unirii și pietonalizarea laturii de vest" vine cu o întârziere de aproape un deceniu pentru că administrația nu a respectat planul de amenajare a pieței, traficul auto nefiind suspendat pe laturile vestică și estică, așa cum prevedea planul inițial.

- La punctul 5, prioritățile de reabilitare a podurilor se suprapun cu modernizările anunțate în 2014, dar nerealizate: "Modernizarea podurilor Traian și Garibaldi și finalizarea parkingului Negoiu-Mehedinti din Mănăștur, care va avea 376 de locuri de parcare".

[citeste si]

- Punctul 7 "Să derulăm concursuri de soluții vizând reabilitarea Turnului Pompierilor, reabilitarea zonei Cetățuie, valorificarea Someșului și amenajarea unor zone de agrement pe malurile raului" denotă populism. De pildă, primăria nu poate reabilita Cetățuia în întregime atâta timp cât nu recuperează arealul în întregime de la privați. Apoi, reabilitarea zonei verzi a Cetățuii nu cuprinde spațiul verde al Turnului Parașutiștilor și baza sportivă din apropiere, care ar dubla suprafața verde și de loisir printr-un proiect mai amplu de reabilitare. Un concurs de soluții ar trebui să includă întreaga zonă și parteneriate publice-private pentru a avea alei pietonale în aceste zone unde acum sunt garduri. Traficul sporit ar conduce la închirierea terenurilor de sport din zonă. Concursurile de soluții privind amenajarea Someșului sunt anunțate nu doar anii trecuți, ci și în strategia 2007-2013 a orașului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel