Emil Boc îi pune în pericol șansele lui Klaus Iohannis la prezidențiale

Ana Bulai a fost invitată miercuri seară la emisiunea "Jocuri de putere" unde a comentat un sondaj care a fost dat publicității de Realitatea TV.

VEZI ȘI: Rareș Bogdan: Țineți minte acest nume. VA DA FRISOANE OMENIRII

Sondajul a analizat confruntarea la prezidențiale dintre Victor Ponta și Klaus Iohannis, pe regiuni. A rezultat că în Transilvania, 25% din electorat decide astfel: Victor Ponta- 36%, Klaus Iohannis 64%.

"Alegerile prezidențiale au cel mai mare grad de spectacol. Orice sondaj dă situația de la un moment dat, dar după cum vedem scena electorală este în continuă mișcare. Apar noi candidați la care nici nu ne așteptam. Până pe 25 septembrie, vor mai fi surprize. Dincolo de profilul social pe care un candidat trebuie să-l aibă pentru o anumită regiune, mai există și aparatul de partid. Ne așteptăm la mișcări importante, vizibile în sondaje, date de aparatele de partid. De exemplu, în Transilvania unde Clujul înseamnă ceva, orientarea politică a lui Emil Boc este foarte importantă pentru electoratul din Cluj. Să nu uităm: vedem ce se întâmplă în Cluj și putem să raportăm la o zonă mai mare. Dacă Emil Boc o susține pe Elena Udrea, avem o cu totul altă variantă la prezidențiale. Sigur că dl Iohannis are un grad mai mare de toleranță în Ardeal– nu aș spune neapărat încredere sau voturi în scop electoral – pentru că există un așa numit profil cultural. Pe de altă parte, dl Klaus Iohannis are un grad scăzut de cunoaștere în restul țării. Ce se știe clar acum este că dreapta este îngrozitor de fărămițată", a spus Ana Bulai la Realitatea TV.

Studiul sociologic a fost efectuat de mai multe institute de sondare și dat publicității de Realitatea TV. Sondajul a analizat confruntarea dintre premierul Victor Ponta și prezidențiabilul ACL, pe regiuni.

Iată situația prezentată:

Banat, 7% din electorat decide astfel: Victor Ponta- 41%, Klaus Iohannis 59%.
București, 10% din electorat decide astfel: Victor Ponta- 42%, Klaus Iohannis 58%.
Transilvania, 25% din electorat decide astfel: Victor Ponta- 36%, Klaus Iohannis 64%.
Moldova, 20% din electorat decide astfel: Victor Ponta- 56%, Klaus Iohannis 44%.
Valahia, 33% din electorat decide astfel: Victor Ponta- 55%, Klaus Iohannis 45%.
Dobrogea, 5% din electorat decide astfel: Victor Ponta- 56%, Klaus Iohannis 44%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel